نوشته ها

اضطراب اجتماعى:
میترسم به دانشگاه بروم، محیط های شلوغ من را مضطرب می کند ، در مهمانی ها نمی توانم در حضور دیگران غذا بخورم ، احساس میکنم دیگران من را نادان تصور می کنند، نمیتوانم با افراد جدید آشنا بشوم و…
آیا این جملات برایتان آشنا است؟ اگر چنین است، تنها نیستید.
احساس اضطراب در موقعیت های اجتماعی امری عادی است اما مبتلایان به اختلال اضطراب اجتماعی ترس شدید و فلج کننده ای را در موقعیت هایی مانند دیدار یک فرد جدید، صحبت در جمع، خوردن غذا در رستوران، انجام کاردر حضور دیگران تجربه می کنند. بعضی از مبتلایان ممکن است هفتهها از خانه خارج نشوند یا از بسیاری از موقعیتهای اجتماعی مانند موقعیتهای شغلی و تحصیلی خود صرف نظر کنند. این اختلال معمولا در سالهای نوجوانی آغاز میشود، اگرچه این امکان هم وجود دارد که در کودکی نیز ایجاد شود.
به خود کمک کنید:
– از موقعیت های ترس آور اجتناب نکنید. ممکن است با اجتناب دوره کوتاهی از میزان اضطراب کاسته می شود ولی ترس شما از موقعیت باقی خواهد ماند.
– موقعیت های اضطراب آور را به موقعیتهای قابل کنترل تغییر دهید. ممکن است حضور در جمع برای مدت طولانی، مشکل باشد ولی می توانید در مدت زمان کوتاهی در حضور یک یا دو نفر بمانید و صحبت کنید.
– هنگامی که در موقعیتی ترسناک قرار گرفتهاید و احساس میکنید که علایم قبلی مثل لرزش دست، تپش قلب و لرزش صدا به سراغتان میآید، سعی کنید حواستان را به چیزی بیرون از خود معطوف کنید.
– به خاطر داشته باشید که به علت ترس و اضطراب از برخی موقعیتها خود را سرزنش نکنید، سرزنش کردن مانع مواجهه شما با موقعیتهای جدید میشود و باعث تداوم اضطراب خواهد شد.
-تکنیکهای آرمیدگی و تنفس ابزارهایی هستندکه می تواند در هنگام اضطراب و تشویش به شما کمک کند.
اختلال اضطراب اجتماعی قابل درمان است. اگر اضطراب شما برای موقعیتهای اجتماعی مانعی در زندگی روزمره شماست و زندگی تان را محدود میسازد با یک مشاور یا متخصص صحبت کنید.
مرکز تخصصی و فوق تخصصی مغز، اعصاب و روان نورون
اصفهان :خیابان محتشم کاشانی، نبش بن بست۳۴.
تلفن تماس : ۰۳۱۳۶۲۵۸۵۷۵ (دسترسی به ۹ خط تلفن مرکز تنها با یک شماره)