نوشته ها

انواع مختلف بیماری CP
در این مطلب از سایت مرکز تخصصی و فوق تخصصی مغز، اعصاب و روان نورون به موضوع: انواع مختلف بیماری CP برای شما عزیزان پرداخته.
لطفا مطلب را تا انتها مطالعه کنید و در صورت داشتن هر گونه سوال، سوال خود را در بخش دیدگاه ها ارسال کنید، متخصصین مرکز آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان در کم ترین زمان می باشند.
انواع مختلف بیماری CP
فلج مغزی یا بیماری CP انواع مختلفی دارد. هر یک از این گونهها بخش بهخصوصی از مغز را تحتتأثیر قرار میدهند. اختلالهای حرکتی حادثشده بهواسطهٔ ابتلا به هریک از انواع بیماری هم متفاوت است. در ادامه، انواع فلج مغزی را شرح میدهیم.
فلج مغزی اسپاستیک
رایجترین نوع فلج مغزی همین گونه است. تقریبا ۸۰ درصد مبتلایان به فلج مغزی، از این گونه رنج میبرند. فلج مغزی اسپاستیک باعث سفتی عضلات و واکنشهای اغراقآمیز میشود و راهرفتن را دشوار میکند.
بیشتر کسانی که به نوع اسپاستیک بیماری CP مبتلا هستند، نمیتوانند بهشکل طبیعی راه بروند؛ مثلا هنگام راهرفتن پاهایشان حرکات قیچیمانند دارد یا زانوهایشان روی هم میافتند. ضعف عضلانی و فلجشدن بدن از دیگر نشانههای آن هستند.
نشانههای این گونۀ بیماری یا در کل بدن پدیدار میشوند یا صرفا سمت چپ یا راست بدن را تحتتأثیر قرار میدهند.
فلج مغزی دیسکینتیک
مبتلایان به این نوع از بیماری CP در کنترل حرکات بدن به مشکل برمیخورند. یکی از نشانههای بارز این گونه، حرکات غیرارادی دستها، بازوها و پاهاست.
در بعضی موارد، صورت و زبان هم تحتتأثیر قرار میگیرند. این حرکات غیرارادی ممکن است آرام و همراه با پیچوتابخوردن باشند یا سریع و آشفته. راهرفتن، نشستن، بلعیدن یا حرفزدن مبتلایان به این نوع فلج مغزی دچار اشکال میشود.
فلج مغزی هیپنوتیک
در فلج مغزی هیپنوتیک، عضلات بیش از حد شل و افتاده میشوند و هماهنگی میانشان کمتر میشود. دستها و پاها بهسادگی حرکت میکنند و سستاند، درست مثل عروسکی پارچهای.
کودکان مبتلا به این نوع بیماری CP ، کنترل اندکی روی حرکات سرشان دارند و ممکن است در نفسکشیدن مشکل پیدا کنند. بهمرور که بزرگتر میشوند، احتمال دارد برای صافنشستن هم به تقلا بیفتند؛ چراکه عضلاتشان ضعیف میشود.
دشواری در صحبتکردن، واکنشهای ضعیف و راهرفتن غیرطبیعی از دیگر نشانههای آن هستند.
فلج مغزی آتاکسیک
این گونه کمتر از انواع دیگر رایج است. شاخصه اصلی این نوع بیماری CP حرکات نامنظم، آشفته و ناشیانه است.
مبتلایان به آن معمولا در حفظ تعادل و هماهنگی به مشکل میخورند. دشواری در راهرفتن و انجام مناسب عملکردهای حرکتی مثل دردستگرفتن اشیا و نوشتن هم از دیگر نشانههای آن هستند.
نوع ترکیبی
در برخی افراد، چند نشانه از انواع گوناگون این بیماری وجود دارد. بیماری این اشخاص را با اصطلاح فلج مغزی ترکیبی میشناسیم.
البته در بیشتر موارد، این نشانهها ترکیبی است از نشانههای دو نوع اول یعنی اسپاستیک و دیسکینتیک.
در صورت مفید بودن مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید.