نوشته ها

اگر با بیمار سکته مغزی مواجه شدیم،چه کنیم؟
ثانیهها باید شمارش شوند. هر کاری که در این لحظات حساس انجام دهید، میتواند به صورت بالقوه به نجات زندگی فردی کمک کند. درسکته مغزی قسمتی از مغز دچار اختلال در اکسیژنرسانی و خونرسانی میشود که بهعلت لخته خون یا پارگی عروق خونی آن قسمت است. با گذشت زمان اگر سکته درمان نشود، آسیب مغز بیشتر میشود. اگر بیمار در زمان طلایی برای شروع درمان به بیمارستان برسد، نجات بخش است.
«بایدها» در برخورد با بیماران سکته مغزی:
۱- فورا با ۱۱۵ تماس بگیرید.
مهمترین کار شما، تشخیص سکته مغزی از روی علائم بیمار است.
از بیمار بخواهید بخندد. آیا به نظرتان یک طرف صورت افتادگی دارد؟
از بیمار بخواهید هر دو بازو را بالا بیاورد. آیا یک بازو تمایل دارد به پایین بیفتد و ضعیف شده است؟
از بیمار بخواهید چیزی بگوید. آیا صدایش تغییر کرده و به اصطلاح زبانش سنگین شده است؟
اگر هرکدام از علایم بالا را مشاهده کردید، فورا با ۱۱۵ تماس بگیرید.
۲- زمانی که در آن اولین علائم را در بیمار دیدید، یادداشت کنید.
درمان از بین بردن لخته خون با دارویی که TPA نامیده میشود، در افراد با سکتههای مغزی میتواند باعث بهبود کامل علایم سکته مغزی یا توقف در پیشرفت آن شود ولی لازم است که این درمان طی ۴ ساعت و نیم از شروع علائم داده شود.
همچنین درمانهای اندوواسکولار جهت جراحی خروج لخته یا بستن آنوریسم (تورم رگ) جهت برخی سکتههای مغزی باید طی ۲۴ ساعت از شروع علائم مد نظر قرار گیرند. بنابراین دانستن ساعت شروع علایم برای درمان کمک کننده است.
۳- اگر لازم است، احیاء قلبی ریوی CPR انجام دهید.
بیشتر سکتههای مغزی نیازمند عملیات احیا نیستند ولی اگر بیمار را در حالت بیهوشی میبینید فورا نبض و تنفس بیمار را چک کنید. اگر هیچکدام را نیافتید فورا با ۱۱۵ تماس بگیرید و همزمان عملیات احیا را شروع کنید و ادامه دهید تا آمبولانس برسد. درصورتیکه که روش عملیات احیا را نمیدانید، از ۱۱۵ بخواهید تلفنی نحوه انجامش را برایتان توضیح دهد. عملیات احیا بصورت فشارهای مکرر و منظم قفسه سینه است.
دکتر شیما شاه زمانی متخصص مغز و اعصاب
اصفهان خیابان محتشم کاشانی نبش بن بست ۳۴
تلفن ۳۶۲۵۸۵۷۵
همه روزه یکسره از ۸ صبح لغایت ۱۲ شب حتی درایام تعطیل