نوشته ها
بالا رفتن فشار مغز یعنی چه؟
در این مقاله از مرکز فوق تخصص مغز و اعصاب و نورون می خواهیم مطلبی راجع به بالا رفتن فشار مغز به شما عزیزان ارائه بدهیم.
بالارفتن فشار مغز یعنی چه ؟
فشار مغز یعنی چه؟ آیا این فشار به جمجمه مغز خطرناک است؟ عوامل خطرناک در فشار مغزی کدام اند؟ چگونه فشار مغزی را تشخیص دهیم؟ راه های تشخیص و درمان فشار مغز کدام اند؟ این سوالاتی می باشد که ممکن است برای هر کسی پیش بیاید برای رسیدن به پاسخ سوالات خود و افزایش اطلاعات تا پایان این مطلب ما را همراهی کنید.
فشار مغزی یا ICP عارضهای است که در طی آن فرد در اطراف جمجمهی خود احساس فشار میکند. این عارضه ممکن است در اثر افزایش مقدار مایعات در جریان در اطراف مغز ایجاد شده باشد. برای مثال ممکن است مایع مغزی نخاعی که در حالت طبیعی از مغز محافظت میکند در مغز افزایش یافته و یا میزان خون در مغز به علت یک آسیب یا یک تومور زیاد شده باشد. افزایش فشار مغزی خود نشان دهندهی وجود تورم در بافتهای مغز چه در اثر بیماریهای مغزی و چه در اثر بیماریهایی چون مننژیت میباشد. افزایش فشار جمجمهای میتواند به علت آسیبهای مغزی نیز ایجاد شود. همچنین این عارضه خود میتواند باعث ایجاد آسیبهای مغزی شود.
افزایش فشار جمجمهای یک عارضهی خطرناک است که نیازمند تشخیص و درمان فوری میباشد. افزایش فشار مغزی ممکن است در اثر بیماریهای عصبی و غیرعصبی ایجاد شده و علائم آن بسته به گروه سنی بیماران متفاوت باشند. درمان با تأخیر و یا عدم درمان صحیح فشار مغزی میتواند باعث آسیبهای موقت و دائمی به مغز، کما و یا حتی مرگ شود. هر چه زودتر به دنبال درمان عارضهی فشار جمجمهای بروید، نتایج بهتری خواهید گرفت.
عواملی که باعث ایجاد عارضهی فشار مغزی می شوند…
ضربهی مستقیم به سر شایعترین علت ایجاد فشار مغزی است. ازجمله دیگر علل شایع این عارضه میتوان موارد زیر را نام برد:
» عفونت
» تومور
» سکته
» آنوریسم
» صرع
» تشنج
هیدروسفالی که عارضهای است که در طی آن مایع نخاعی در حفرههای مغز تجمع پیدا میکنند.
آسیبهای مغزی شدید که در آنها در اثر بالا بودن بیش از حد فشارخون، خونریزی مغزی ایجاد میشود هیپوکسی یا کمبود سطح اکسیژن خون. مننژیت که به التهاب غشاهای محافظ دور مغز و نخاع گفته میشود.
علائم و نشانه های فشار مغزی کدام اند؟
» سردرد
» حالت تهوع
» استفراغ
» افزایش فشارخون
» تضعیف تواناییهای ذهنی
» گیج شدن در مورد زمان، مکان و افراد با بدتر شدن فشار بر روی سر
» دوبینی
» عدم واکنش مردمک چشمها نسبت به تغییرات نور
» تنفس سطحی و کمعمق
» تشنج
» کاهش سطح هوشیاری
» کما
این علائم ممکن است نشان دهندهی عارضههای خطرناک دیگری به جز فشار مغزی نیز باشند مانند سکته، تومور مغزی و یا آسیبهای اخیر به سر.
راه های تشخیص فشار مغزی
لازم است تا پزشک شما از برخی سوابق مهم پزشکی شما باخبر شود. پزشک از شما خواهد پرسید که آیا اخیراً ضربهای به سر شما اصابت کرده و یا توموری در مغز شما تشخیص داده شده است. سپس وی یک معاینهی فیزیکی را انجام خواهد داد. همچنین فشارخون شما چک شده و مردمکهای چشم شما ازنظر باز و بسته شدن در پاسخ به نور مورد بررسی قرار میگیرند.همچنین ممکن است فشار مایع مغزی نخاعی شما با استفاده از روشهای مخصوصی اندازهگیری شود. عکسبرداری از مغز با استفاده از سی تی اسکن و یا اسکن MRI نیز ممکن است برای تائید تشخیص لازم باشد.
روشهای درمانی فشار مغزی
اصلیترین هدف از انجام درمان، کاهش دادن فشار درون جمجمهی شماست. هدف بعدی، مشخص کردن علل اصلی ایجاد این عارضه است. در صورتی که به عارضهی افزایش فشار مغزی مبتلا باشید، تیم درمان شما را با دقت تحت نظر خواهند داشت. ممکن است آنها برای اندازهگیری فشار مغزی از وسیلهی کوچکی استفاده کنند که از طریق سوراخ ریزی در درون جمجمه کار گذاشته میشود. از سرفه کردن، عطسه کردن و خم شده تا حد امکان دوری کنید چراکه میتوانند باعث افزایش فشار مغزی شوند. برای کمک به کاهش فشار مغز میتوانید سر تحت خود را نیز اندکی شیبدار قرار دهید. زمانی که علت ایجاد فشار جمجمهای مشخص شد، متخصص مغز و اعصاب و تیم او میتوانند آن را درمان کنند. روشهای درمانی مورد استفاده ممکن است شامل موارد زیر باشند:
الف) دارودرمانی
ب) عمل جراحی
در این مقاله سعی کردیم با مطالب مفید شما را با فشار مغزی آشنا کنیم . و عوامل ایجاد آن و راه های درمانی آن و … را برای شما بازگو کنیم در این ما به شما عزیزان مرکز فوق تخصص مغز و اعصاب و نورون را پیشنهاد می کنیم و امیدوارم که از خواندن این نوشته به پاسخ سوالات خود برسید و اطلاعات کافی را دریافت کرده باشید. در صورت مفید بودن بودن این مطلب می توانید ان را به اشتراک بگذارید.
شما عزیزان می توانید که سوالات خود را با ما در میان بگذارید. با کلیک کردن اینجا سوالات خود را برسید.
مرکز فوق تخصصی مغز و اعصاب و نورون
برای دریافت اطلاعات بیشتر به بخش تماس با ما مراجعه کنید.