نوشته ها
تشخیص پارکینسون با نوارمغزی
تشخیص پارکینسون با نوار مغزی
پارکینسون امروزه یکی از بیماری هایی است که درصد کمی از افراد را در سنین بالا دچار مشکلات خاص و در برخی موارد جدی می کند. این بیماری ناشی از بروز مشکل در مغز و انتقال دهنده های عصبی است که سیستم حرکتی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. پارکینسون اگرچه علائم و نشانه های گوناگونی دارد اما در عین حال روش تشخیصی آسانی برای آن وجود ندارد.
اما امروزه بر اساس برخی تحقیقات گفته می شود که با کمک نوارمغزی می توان این بیماری را تشخیص داد. البته این کار تنها در برخی کلینیک ها و توسط پزشکان متخصص امکان پذیر است. بنابراین جهت هر گونه اقدام در این زمینه بهتر است ابتدا اطلاعات کافی را در رابطه با چگونگی آن دریافت کنید.
آنچه باید درباره تشخیص پارکینسون با نوارمغزی بدانید!آنچه باید درباره تشخیص پارکینسون با نوارمغزی بدانید. پارکینسون نوعی بیماری است که مغز را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث بروز مشکلات جدی در سیستم مغز می شود. در واقع این مشکل در انتقال دهنده های عصبی بروز پیدا می کند. زیرا این بیماری موجب اختلال در ترشح دوپامین مغز می شود و این اتفاق در اولین مرحله بر سیستم حرکتی فرد تاثیر می گذارد.
صفحه اینستاگرام مرکز فوق تخصصی مغز و اعصاب نورون اصفهان
به طوری که در ابتدا شاید با علائم خفیف ظاهر می شود اما مرحله به مرحله این مشکل گسترش پیدا می کند و باعث کند شدن و اختلالات جدی در حرکات شخص می شود. به همین دلیل می توان گفت تشخیص پارکینسون آنچنان کار آسانی نیست. در واقع در مراحل اول نمودهای واضح و دردناکی ندارد که فرد به پزشک مراجعه کند. همچنین در صورت مراجعه ممکن است پزشک توانایی تشخیص آن را نداشته باشد. به همین خاطر با دشوار شدن علائم است که این بیماری تشخیص داده می شود و در آن شرایط نیز درمان بسیار سخت خواهد بود. البته در کلینیک ها و مراکز درمانی گوناگون مانند کلینیک مغز و اعصاب رها از روش های بسیاری برای تشخیص پارکینسون استفاده می کنند که زودتر آن را درمان کنند. از جمله این روش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بررسی حرکات فرد در تمریناتی مانند نوشتن، نقاشی کشیدن وغیره
- بررسی علائمی که فرد ذکر می کند و برقراری ارتباط بین آن ها با اختلال در سیستم عصبی و مغز
- تشخیص پارکینسون با نوارمغزی.
تشخیص پارکینسون با نوارمغز
امروزه همچنان بسیاری از پزشکان همانند گذشته از روش هایی همچون بررسی حرکات فرد در انجام برخی از فعالیت ها برای تشخیص این بیماری استفاده می کنند اما گاهی این روش ها پاسخگو نیست. درواقع گاهی اوقات این شیوه ها در تشخیص پارکینسون کارآمد نیستند و موجب گمراهی پزشک و عدم درمان به موقع این مشکل می شوند.
به همین دلیل روزبه روز تحقیقات بیشتری برای کشف روش های کارآمدتر و بهتر برای تشخیص بیماری پارکینسون و درمان سریع در سراسر دنیا انجام می شود. طبق یکی از جدیدترین تحقیقات آمریکا ثابت شده است که برای تشخیص این مشکل در افراد می توان تاحدودی بر نوار مغز تکیه کرد. البته این شیوه هنوز به طور کامل تایید و قطع نشده است و به همین دلیل کم پیش می آید که در مرکز یا کلینیکی توسط پزشکان از آن استفاده شود. اما تشخیص پارکینسون با نوارمغزی نسبت به روش های دیگر در حال حاضر برترین است. بنابراین ما در ادامه برای آشنایی بیشتر شما به معرفی این شیوه، چگونگی و تاثیر آن بر درمان این اختلال عصبی و حرکتی می پردازیم.
چگونگی تشخیص بیماری پارکینسون بر اساس نوارمغزی
پیشتر اشاره کردیم که پارکینسون بر اثر اختلال در انتقال دهنده های عصبی مغز یعنی دوپامین بروز پیدا می کند. در این رابطه باید بدانید از آنجاکه این بیماری با مغز ارتباط زیادی دارد. محققان بر تشخیص آن با نوارمغزی تحقیقات بسیاری انجام داده اند. آخرین نتایج مربوط به اهمیت نوار مغز برای تشخیص پارکینسون بدین شکل بود که این بیماری را بر اساس امواج سینوسی نقطه کانونی تشخیصی می دادند. این در حالی است که در مطالعات جدید به نتایج دیگری دست یافته اند که اهمیت استفاده از نوارمغزی را افزایش می دهد.
در این تحقیقات متخصصان آمریکایی به این نتیجه رسیده اند که با تکیه بر شدت و زوایای امواج مغزی نیز می توان سرنخ هایی برای تشخیص پارکینسون پیدا کرد. زیرا یکی از اکتشافات مهم این گروه تحقیقاتی در این رابطه این است که متوجه شده اند بین شدت امواج مغزی و این بیماری ارتباط قابل توجهی وجود دارد.
سیگنال های خام همچون امواج سینوسی پایین و بالا می روند ولی با عدم تقارن بیشتر. همچنین او در ادامه صحبت های خود می گوید که: شیب، شیت در بیماران مبتلا به پارکینسون بسیار حائز اهمیت است. بر اساس این مطالعات می توان گفت تاحد زیادی تشخیص پارکینسون با نوارمغز امکان پذیر است اما همچنان جای تحقیقات بیشتر در این زمینه وجود دارد.
نوبت دهی اینترنتی کلینیک تخصصی و فوق تخصصی مغز و اعصاب نورون