نوشته ها
توانبخشی شناختی چیست؟
آشنایی با توانبخشی شناختی
توانبخشی شناختی یا بازتوانی شناختی شامل طیف وسیعی از متدهای توانبخشی است که توسط متخصصین توانبخشی بخصوص کاردرمانگران اجرا می شود. توانبخشی شناختی شامل مجموعه فعالیت هایی برای تمرین مغز است که سبب ارتقا عملکردهای ذهنی و شناختی فرد و در نتیجه موفقیت های فردی در حوزه های نظیر تحصیل، شغل و روابط اجتماعی می گردد. در توانبخشی شناختی عبارتست از ارائه فعالیت های درمانی با هدف تقویت یا تثبیت مجدد الگوهای رفتاری پیشین و نیز تثبیت الگوهای رفتاری جدید برای بهبود اختلالات عملکردی سیستم عصبی است.
متخصصان کاردرمانی و فیزیوتراپی ، متخصصان آموزش استثنایی و روانشناسان بمنظور بهبود سطح عملکرد شناختی بیماران خود از روش های توانبخشی شناختی استفاده می کنند. در این روش توانبخشی با کمک ابزارهای دقیق کامپیوتری نقاط ضعف و قوت سیستم عصبی مرکزی مشخص شده و درمانگر با دانش خود به تقویت آن ها کمک می کند. توانبخشی شناختی با هدف بازگرداندن ظرفیتهای شناختی از دست رفته انجام می گیرد و به بهبود عملکرد فرد در انجام فعالیت های روزمره کمک می کند.
ارتباط با کلینیک تخصصی مغز و اعصاب نورون
بازتوانی شناختی در افرادی که دچار آسیب های مغزی شده اند و یا به هر دلیلی دچار نقص در عملکرد شناختی هستند کاربرد دارد. امروزه بطور گسترده ای از روش های توانبخشی شناختی برای بهبود سطح سلامت و عملکرد کودکان ، دانش آموزان، ورزشکاران و .. استفاده می شود. افرادی که می خواهند سطح مهارت ها و توانمندی های ذهنی خود را ارتقا دهند نیز می توانند از برنامه های بازتوانی ذهنی بهره ببرند.
درمانگر ابتدا کارکردهای ذهنی و شناختی فرد را مورد ارزیابی قرار داده و بر اساس نقاط ضعف و قوت برنامه توانبخشی را تنظیم می کند. در این مرحله ارزیابی حافظه و یادگیری، میزان دقت و تمرکز، عملکرد اجرایی و سایر مهارت های شناختی توسط آزمون های کامپیوتری، ارزیابی عملکرد تحصیلی، مشاهدات بالینی، عملکرد های روزانه و گزارش های اطرافیان انجام می گیرد.
صفحه اینستاگرام مرکز فوق تخصصی مغز و اعصاب نورون اصفهان
مراحل توانبخشی شناختی
آموزش و تمرین نقاط ضعف و قوت
در این مرحله ویژگی ها، توانمندی ها و نقاط ضعف و قدرت فرد مشخص می شود.
آموزش و تمرین
در این مرحله مهارت های شناختی آسیب دیده با تمرینات ویژه ای تقویت و بازسازی می شوند.
تمرینات راهبردی
در این مرحله راهبردهای محیطی، درونی و بیرونی برای تثبیت مهارت های فرد مورد استفاده قرار می گیرد.
فعالیت های عملی
در این مرحله فرد با تمرکز بر مهارت های شناختی موجود و کسب کرده آن ها در زندگی روزمره خود بکار گرفته و از این طریق به ارتقا سطح عملکردهای خود کمک می کند.
نوبت دهی اینترنتی کلینیک تخصصی و فوق تخصصی مغز و اعصاب نورون