نوشته ها
روش های درمان تنگی کانال نخاع گردن
بررسی روش های درمان تنگی کانال نخاع گردن
برای درمان تنگی کانال نخاعی گردن روشهای مختلفی وجود دارد. از جمله این روشها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
درمان تنگی کانال نخاعی گردن بدون جراحی
این روشهای درمان غیر تهاجمی بوده و شامل دارو درمانی، فیزیوتراپی، ورزش، لیزر و طب سنتی است. هر یک از روشهای درمان تنگی کانال نخاعی گردن بدون جراحی عبارتند از:
دارو درمانی
نخستین مرحله درمان تنگی کانال نخاعی گردن، دارو درمانی است. در این روش با تشخیص دکتر تنگی کانال نخاعی، داروهای ضد تشنج برای کاهش درد، داروهای ضد افسردگی مانند آمی تریپتیلین، داروهای کورتیکواستروئیدی به منظور کاهش التهاب نخاع و داروهای شل کننده عضلات برای کاهش دردهای مزمن تجویز میشود.
فیزیوتراپی
برای درمان تنگی کانال نخاعی گردن با فیزیوتراپی معمولا از روشهای ماساژ، گرما درمانی، اولتراسوند و… استفاده میشود.
ورزش
گردن درد یکی از اصلیترین نشانه های بیماری تنگی کانال نخاعی گردن است. ورزش برای درمان تنگی کانال نخاعی گردن بسیار موثر است. با در نظر گرفتن این عارض معمولا ورزشهای مخصوصی توسط فیزیوتراپ یا پزشک به شما ارائه میشود. در این قسمت نحوه خوابیدن تنگی کانال نخاعی گردن را نیز مشاهده میکنید.
درمان تنگی کانال نخاعی گردن با عمل جراحی
در مواردی که تنگی کانال نخاعی گردن با روشهای غیرجراحی قابل درمان نباشد، درمان این بیماری با جراحی انجام میشود. انواع روشهای جراحی تنگی کانال نخاعی گردن عبارتند از:
لامینکتومی گردن
در این روش جراحی با برداشتن لامینا در قسمت فوقانی ستون فقرات، فشار از روی نخاع برداشته میشود.
دیسککتومی گردن
اگر دیسک گردن از اندازه معمول بزرگتر باشد، با نظر پزشک آن قسمت برداشته میشود. در واقع با جراحی دیسککتومی گردن فضای کانال نخاعی باز میشود تا فشار از روی نخاع و اعصاب نخاعی برداشته شود.
کورپکتومی
این روش جراحی برای تنگی کانال نخاعی شدید استفاده میشود. در این روش یک یا چند مهره برداشته شده و جای خالی آن با گرافت استرات یا استخوانی که از سایر قسمتهای بدن فرد برداشته شده، جایگزین میشود.
لامینکتومی و فورامینوتومی
با وارد شدن فشار ناشی از بیرون زدن دیسک، روش لامینکتومی و فورامینوتومی پیشنهاد میشود. این روش درمانی به صورت جراحی یا با استفاده از رد کردن لوله در مجاورت ستون فقرات امکان پذیر است.
فیوژن ستون فقرات
اگر تنگی کانال نخاعی ناشی از جابجایی مهرهها باشد، در این صورت با استفاده از جراحی مهرهها در جای خود فیکس میشوند تا فشار از روی نخاع و اعصاب نخاعی برداشته شود.
درمان تنگی کانال نخاعی گردن با لیزر
لیزر درمانی جز روشهای کم تهاجمی درمان تنگی کانال نخاعی محسوب میشود. از لیزر برای درمان تنگی کانال نخاعی خفیف و مقطعی استفاد میشود. این روش برای تنگی کانال نخاعی شدید اثربخشی ندارد. در روش درمان تنگی کانال نخاعی گردن با لیزر، به دلیل کم تهاجمی بودن این روش عوارض قطعی وجود ندارد اما از جمله معایب این روش درمانی میتوان به طولانی بودن تعداد جلسات درمان با لیزر اشاره کرد.
عوارض جراحی تنگی کانال نخاعی گردن
اگرچه عمل جراحی تنگی کانال نخاعی گردن در بیشتر مواقع به عنوان درمان قطعی انجام میشود و دارای نتیجه مطلوبی است، اما عوارضی را به دنبال دارد. از جمله شایعترین عوارض جراحی تنگی کانال نخاعی گردن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عفونت در محل جراحی
- عوارض احتمالی ناشی از بیهوشی
- آسیب به نخاع یا اعصاب نخاعی
- عدم تغییر در وضعیت ستون فقرات
صفحه اینستاگرام مرکز فوق تخصصی مغز و اعصاب نورون اصفهان
نوبت دهی اینترنتی کلینیک تخصصی و فوق تخصصی مغز و اعصاب نورون