نوشته ها

شباهات و تفاوت های افسردگی با سرطان
شباهات و تفاوت های افسردگی با سرطان
شباهت بین افسردگی و سرطان
بسیاری از ما گاهی دچار ناراحتی شدید میشویم، و این تجربه ممکن است شامل حالات بد و رفتارهای بدبینانه باشد. برخی از افراد هر از گاهی در آن وضعیت پریشان زندگی میکنند، برخی دیگر آن را به صورت مزمن تجربه خواهند کرد. اما این احساسات گاهی به قدری عمیق میشوند که عملکرد بدن را مختل کرده و زندگی را دچار مشکل میکند.
در این صورت، این حالت از یک ناراحتی مقطعی فرا رفته است و باید جدی گرفته شود. در واقع این طیف اجتماعی-فردی را میتوان بیماری نامید. تمامی حالات ذکر شده، نشاندهنده بیماری مرموز به اسم افسردگی هستند. افسردگی مثل یک نیروی جنگجو است که ذهن و بدن را درگیر میکند. فرد از آمدن آن مطلع نمیشود. و زمانی پیش میآید که مانند نیروی مهاجم، زندگی را نابود میکند و هر روز از زندگی انسان را به چالش میکشد.
نهایتاً کار به جایی میرسد که انجام حتی سادهترین کارها مانند بلند شدن از رختخواب یا لبخند زدن، تبدیل به یک چالش میشود. زمانی فرا میرسد که هیچ قرص، معجون یا شخصی نمیتواند به این وضعیت کمک کند. افسردگی روابط خانوادگی و دوستیها را از بین میبرد. به طریقی به شما صدمه میزند که حتی تصورش را هم نمیتوانید بکنید. خستگی ناشی از افسردگی به نقطهای میرسد که فرد به سختی میایستد.
افسردگی مانند یک سرطان عاطفی است. زیرا هر فرصتی برای شاد زندگی کردن را از بین میبرد و باعث شک و بیاعتمادی به همه چیز میشود. افسردگی هم مانند سرطان، کمکم و بدون اینکه متوجه شویم، سر و کلهاش پیدا میشود. و به یکباره نشانههایی در فرد مبتلا پدید میآید که باورپذیر نیستند. طبق نظر برخی از روانشناسان، «افسردگی، سرماخوردگی رایج روانپزشکی است، ولی در عین حال بسیار مرموز است.»
تفاوت بین افسردگی و سرطان
تمامی مواردی فته شده، درباره شباهتهای این دو بیماری بودند. ولی در اینجا یک تفاوتی اساسی بین افسردگی و سرطان وجود دارد. در حقیقت سرطان چیزی است که مردم آن را میفهمند و علائم آن مشخصتر و قابل درکتر است. اطرافیان میدانند در چه شرایطی به سر میبرید و همدردی خود را نشان میدهند. اما افسردگی اصلا اینطور نیست.
مردمِ کمی متوجه میشوند که شما نا امید و افسرده هستید. مردم این افراد را ترسو، خودخواه یا ضعیف مینامند. نهایتاً اگر متوجه افسردگی شما شوند. میگویند که «مشکلی نیست، پیش میآید و نگران نباش و از پس آن برمیآیی…». در واقع این جملات کاملاً اشتباه هستند، زیرا افسردگی به همین راحتیها هم قابل حل نیست. معمولاً مبتلایان هنگام شنیدن این جملات عصبانی و ناراحت میشوند. آنها دلسوزی نمیخواهند و اینطور میشود که در نهایت در نتیجه تنهایی، به زندگی خود پایان میدهند.
صفحه اینستاگرام مرکز تخصصی مغز و اعصاب نورون اصفهان
مطالب پیشنهادی :
پیشگیری و درمان اختلال شخصیت نمایشی
Clinically isolated syndrom یا (CIS) چیست؟
مغز خود را سالم نگه دارید تا از سکته مغزی جلوگیری شود