نوشته ها
عوامل اثرگذار بر روی موفقیت افراد
عوامل اثرگذار بر روی موفقیت افراد
همواره افرادی هستند که از دیگران موفقتر و توانمندتر باشند. در نتیجه، عادت به مقایسه خود با دیگران، باعث احساس عقبافتادن و بیارزشی میشود. برخی از افراد، این مقایسه را در سیستم آموزشی یا خانواده یاد میگیرند. در حالیکه با توجه به عوامل بسیار زیاد دخیل در موفقیت افراد و تنوع قابل توجه این عوامل، امکان مقایسه عادلانه بهطور کلی وجود ندارد. در ادامه، به عوامل اثرگذار بر روی موفقیت افراد اشاره خواهیم کرد.
- ضریب هوشی: قوای ذهنی افراد یکسان نیست و عدهای بهصورت ذاتی، باهوشتر از دیگران هستند. افراد باهوشتر، شانس بیشتری برای رسیدن به دستاوردهای حرفهای دارند.
- استعداد: مفهوم استعداد بهمعنای ظرفیتهای بالقوه برای انجام بهتر یکسری از فعالیتها است. هر فردی استعدادهای منحصربهفرد خاص خود را دارد. افراد با استعداد در یک حوزه، با صرف زمان کمتری میتوانند به دستاوردهای بیشتری در آن حوزه برسند.
- فرصتهای مالی: بهطور کلی، پیشرفت کردن و تجربه آموزشهای کاربردی و مفید، نیاز به هزینه مالی دارد. افرادی که در خانوادههای ثروتمندتر متولد میشوند، از ظرفیتهای مالی خود برای پیشرفت در زندگی استفاده میکنند.
- فرصتهای اجتماعی: افراد دارای روابط اجتماعی مؤثر، امکان همکاری با افراد توانمند و کسب تجربه از آنها را دارند. همچین با کمک افراد پرنفوذ میتوانند مسیر رسیدن به موفقیت را هموار کنند.
هر فردی با توجه به ضریب هوشی، استعدادهای منحصربهفرد و امکانات مالی و اجتماعی خود میتواند آسانتر یا دشوارتر به موفقیت برسد. از سوی دیگر، با توجه به اینکه نمیتوان متوجه شد که هر کسی تا چه میزان از این عوامل بهرهمند است، امکان مقایسه عادلانه نیز وجود ندارد. با این حال، افراد بهشکلی بیرحمانه خود را با دیگران مقایسه میکنند و در این فرایند، بسیاری از دستاوردها و نقاط مثبت خود را نادیده میگیرند.
اما از آنسو مقایسه میزان پیشرفت هر فردی با خودش بسیار عادلانه و درست است. زیرا تمام عوامل چهارگانه یاد شده در شما یکسان است و تنها عامل متمایزکننده شرایط فعلی با گذشته، میزان تلاشتان خواهد بود. در ادامه، مراحل نجات پیدا کردن از مقایسه ناکارآمد خود با دیگران و عادت به مقایسه شرایط فعلی با گذشته را بیان میکنیم.
صفحه اینستاگرام مرکز فوق تخصصی مغز و اعصاب نورون اصفهان
- جدول «تحلیل سود و زیان» (Cost Benefit Analysis): برگهای بردارید و جدولی با دو ستون رسم کنید. در ستون اول، مزایای مقایسه کردن را بنویسید و در ستون دوم زیانهای مقایسه خود با دیگران را بنویسید. در نهایت، میتوانید به هر کدام از سود و زیانهای خود نمره بدهید و نمرات را مقایسه کنید. این جدول به شما نشان میدهد که «مقایسه کردن» تا چه میزان میتواند آسیبزا باشد.
- تصمیمگیری برای مقایسه خودتان با خودتان: حذف عادات ذهنی که سالها وجود داشتهاند، بسیار سخت است. اما تغییر عادت آسانتر است. در این لحظه، تصمیم بگیرید که استراتژی جدید و کارآمد مقایسه را با استراتژی قبلی عوض کنید. در ادامه، هر جا که افکار مقایسه به ذهنتان رسید، شروع به مقایسه موفقیتهای دیروز با امروز کنید.
- نوشتن موفقیتهای سه ماه گذشته: قدم اول برای مقایسه درونی، نوشتن موفقیتهای سه ماه گذشته است. این موفقیتها سوژه بلندمدت مقایسه شما هستند.
- نوشتن موفقیتهای ماه گذشته: سپس موفقیتهای ماه گذشته را بنویسید. این موفقیتها، سوژه مقایسه کوتاهمدت شما هستند.
- نوشتن موفقیتهای فعلی: حال بهصورت روزانه، موفقیتها و دستاوردهای خود را بنویسید.
- ارزیابی انتهای ماه: در انتهای ماه، موفقیتهای ماهی که گذشت را با ماه قبل مقایسه کرده و میزان پیشرفت خود را برآورد کنید.
- ارزیابی سه ماهه: بعد از گذشت سه ماه، شروع به ارزیابی موفقیتهای سهماه گذشته با سهماه قبلی کنید. با این ارزیابی میتوانید بهصورت سالم، میزان پیشرفت خود را برآورد کنید.
نوبت دهی اینترنتی کلینیک تخصصی و فوق تخصصی مغز و اعصاب نورون