نوشته ها
عوامل ایجاد کننده سندرم فیبرومیالژی چیست؟
عوامل ایجاد کننده سندرم فیبرومیالژی چیست؟
پزشکان هنوز نمیدانند چه عواملی میتوانند باعث بروز فیبرومیالژی شوند. اما بنابر آخرین پژوهشهایی که در این باره انجام شده است، به نظر میرسد که این بیماری یک عارضه چند عاملی است. این عوامل شامل پیشزمینه ژنتیکی (خصوصیات ارثی) به همراه یک عامل آغازکننده، یا مجموعهای از عوامل آغازکننده مانند عفونت، آسیب یا تنش میباشند. در ادامه به بحث در مورد عوامل احتمالی ایجاد این بیماری و سایر مواردی که میتواند در بروز آن نقش داشته باشند، خواهیم پرداخت.
عفونتها
ابتلا به بیماریهای مختلف میتواند باعث بروز و یا تشدید علایم فیبرومیالژی شوند. آنفلونزا، ذاتالریه، عفونتهای مجاری گوارشی مانند عفونتهای ایجاد شده توسط باکتری سالمونلا، باکتری شیگلا و ویروس اپستین بار، میتوانند در ابتلای افراد به فیبرومیالژی موثر باشند.
ژنتیک
فیبرومیالژی معمولاً ارثی میباشد. اگر فردی از بستگان شما مبتلا به فیبرومیالژی باشد.. خطر ابتلای شما به این بیماری نیز بیشتر خواهد بود. پژوهشگران گمان میکنند جهشهای ژنتیکی به خصوصی در ابتلای افراد به این بیماری، نقش دارند. آنها موفق به شناسایی ژن هایی شده اند که احتمالا در تولید مواد شیمیایی دخیل در انتقال سیگنال درد میان اعصاب، نقش دارند.
آسیب
افرادی که دچار آسیب حاد جسمی یا عاطفی شده اند، در معرض ابتلا به فیبرومیالژی می باشند. بنابر بعضی گزارش ها، میان ابتلا به فیبرومیالژی و اختلال اضطراب پس از آسیب (PTSD) ارتباط وجود دارد.
استرس
مانند آسیب، استرس نیز دارای اثرات طولانی مدت بر بدن و وضعیت سلامت فرد می باشد. وارد شدن تنش با تغییرات هورمونی که خطر ابتلا به فیبرومیالژی را افزایش می دهند، مرتبط دانسته شده است.
پزشکان هنوز به درک درستی از چگونگی انتشار درد مزمن فیبرومیالژی در سرتاسر بدن، نرسیده اند. بر اساس یکی از نظریه هایی که در مورد این موضوع مطرح شده است. دلیل ایجاد درد کاهش آستانه آن توسط مغز می باشد. از همین رو در گذر زمان محرک هایی که در حالت عادی دردناک نبوده اند، باعث ایجاد درد شدید خواهند شد.
نظریه دیگر این است که در صورت ابتلا به فیبرومیالژی، اعصاب به شکل غیرطبیعی نسبت به سیگنال های درد واکنش بیش از حد از خود نشان خواهند داد.
صفحه اینستاگرام مرکز تخصصی مغز و اعصاب نورون اصفهان