نوشته ها
عوامل خواب زیاد در کودکان
عوامل خواب زیاد در کودکان
پ خواب زیاد نوزاد خطرناک است، زیرا نشانه بروز یک مشکل جسمی یا بیماری زمینهای است. از دیگر دلایل موثر در بروز لتارژی در کودکان و نوزادان میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
مشکلات خواب:
بیخوابی و بیدار شدن مکرر نوزاد یا کودک در طول شب در اثر عوامل مختلفی مانند اضطراب و کابوسهای شبانه، آپنه خواب یا وقفه تنفسی و بزرگ شدن لوزهها یا آدنوئیدها، تاثیر زیادی در ابتلا به لتارژی دارد. این مساله باعث میشود که کودک در طول روز احساس خوابآلودگی و بیحالی کند و هوشیاری لازم را نداشته باشد. حداقل ۸ ساعت خواب برای کودک در حال رشد ضروری است.
سوءتغذیه:
این مساله زمانی اتفاق میافتد که کودک شما مقادیر مناسبی از مواد معدنی، پروتئینها و سایر مواد مغذی حیاتی را برای تولید انرژی دریافت نکند. شما باید همیشه رژیم غذایی کودک خود را کنترل کنید تا مطمئن شوید که بدن او تمام مواد مغذی کافی را دریافت میکند، زیرا کمبود هر ماده مغذی میتواند منجر به بروز مشکلات جسمی یا روحی و در مرحله بعد لتارژی شود. دریافت وعدههای غذایی سالم در فواصل زمانی مناسب مهم هستند، بنابراین به فرزند خود اجازه ندهید صبحانه را حذف کند یا میانوعدههای ناسالم مصرف کند. از ۶ ماهگی به بعد، مصرف مواد غذایی جامد را برای نوزاد خود شروع کنید.
کمخونی:
اصولا لتارژی در کودک و نوزاد (کاهش سطح هوشیاری در کودکان) یکی از علائم کمخونی در نظر گرفته میشود. سلولهای گلبول قرمز وظیفه رساندن اکسیژن به قسمتهای مختلف بدن را بر عهده دارند و کمبود آنها باعث کمخونی کودک میشود. البته کمبود آهن در خون نیز در بروز این بیماری موثر است.
افسردگی:
اگرچه بهندرت دیده میشود که کودکان از افسردگی رنج ببرند، اما در صورت بروز میتواند یکی از دلایل لتارژی در کودکان باشد. افسردگی یک وضعیت روانی است که باعث بیحالی و کاهش انگیزه کودک میشود.
اضطراب یا سایر مشکلات سلامت روان:
وقتی زندگی برای کودکان به هر دلیلی سخت میشود، ممکن است در قالب علائم لتارژی مانند خستگی، بیحالی و کاهش تمرکز و هوشیاری به این وضعیت واکنش نشان دهند.
مننژیت:
مننژیت عفونتی است که باعث التهاب غشاهایی میشود که از مغز و نخاع در برابر آسیب محافظت میکنند. در چنین وضعیتی، نوزاد یا کودک ممکن است تب، خوابآلودگی، بیحالی و سردرد را تجربه کند و معمولا علاقه کمتری به فعالیتهای بدنی نشان میدهد.
تب:
تب بالا یکی از شایعترین دلایل بیحالی است که اغلب در نتیجه عفونتهای ویروسی رخ میدهد. در این شرایط، کودکان معمولا فقط در رختخواب دراز میکشند و فعالیتهای بدنی خود را محدود میکنند. جالب است بدانید که عفونتهایی مانند ویروس اپشتین بار ممکن است هفتهها یا ماهها ادامه داشته باشند.
بیماریهای مزمن مانند آسم:
اگر بیماریهای مزمن بهخوبی کنترل نشوند، میتوانند باعث بروز علائم لتارژی در کودک و نوزاد شوند. به عنوان مثال، کودکان مبتلا به آسم در اثر تنگی نفس مزمن اغلب خسته و بیحال هستند.
کمکاری تیروئید
هنگامیکه غده تیروئید به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نمیکند، متابولیسم بدن کند شده و کودک احساس خستگی، کمبود انرژی و حتی کاهش هوشیاری میکند.
بیماریهای قلبی و سرطان
اگرچه احتمال بروز آنها در نوزادان و کودکان کم استغ اما احساس خستگی و بروز علائم لتارژی میتواند یکی از علائم اولیه آنها باشد.
عوارض جانبی مصرف داروها
بسیاری از داروها مانند داروهای ضدآلرژی و مسکنها میتوانند باعث خوابآلودگی و کاهش هوشیاری کودک و نوزاد شوند.
بنابراین، همانطورکه بزرگسالان میتوانند با دلایل پزشکی مشخصی دچار خستگی مزمن شوند، کودکان نیز ممکن است چنین وضعیتی را تجربه کنند. اغلب کودکان ممکن است آنقدر احساس خستگی و بیحالی کنند که در فعالیتهای عادی مانند مدرسه رفتن، ورزش کردن یا بازی با دوستان دچار مشکل شوند.
صفحه اینستاگرام مرکز فوق تخصصی مغز و اعصاب نورون اصفهان
نوبت دهی اینترنتی کلینیک تخصصی و فوق تخصصی مغز و اعصاب نورون