نوشته ها
مراحل بازیابی توانایی بلع بعد از سکته
مراحل بازیابی توانایی بلع بعد از سکته
بازیابی توانایی بلع
خبر خوب این است که بلع مهارتی است که بسیاری از بیماران سکته مغزی میتوانند از طریق توانبخشی دوباره آن را فعال کنند. در این قسمت چند مرحله وجود دارد که میتوانید برای بازیابی توانایی خود برای بلع بعد از سکته مغزی انجام دهید:
مرحله ۱ با یک آسیب شناس گفتار و زبان کار کنید.
آسیب شناس گفتار-زبان فردی است که در اختلالات گفتاری، از جمله مشکلات بلع مانند دیسفاژی تخصص دارد. اگرچه بلع شامل صحبت کردن نمیشود، اما به دلیل درگیر شدن ماهیچههای دهان در دسته صحبت کردن طبقهبندی میشود. آسیب شناس گفتار میتواند وضعیت فردی شما را ارزیابی کند و یک برنامه توانبخشی برای شما طراحی کند.
مرحله ۲ تمرینات بلع را انجام دهید.
گفتار درمانگر به بیماران سکته مغزی کمک میکند تا دوباره صحبت کنند. این احتمال وجود دارد که آسیب شناس گفتار و زبان شما تمرینات بلع را با شما انجام دهد. انجام مکرر تمرینات بلع باعث تحریک نوروپلاستیسیته و تشکیل شبکههای عصبی جدید در مغز میشود. این مسیرهای عصبی ذهن را دوباره به ماهیچهها متصل میکنند و به شما این امکان را میدهند که کنترل توانایی بلع خود را دوباره به دست آورید. از آسیب شناس گفتار زبان خود بخواهید چند تمرین بلع را که میتوانید در خانه انجام دهید به شما ارائه دهد.
صفحه رسمی اینستاگرام کلینیک تخصصی و فوق تخصصی مغز، اعصاب و روان نورون
مرحله ۳ تحریک الکتریکی را در نظر بگیرید.
اکثر بیماران با تحریک الکتریکی برای توانبخشی سکته مغزی آشنا هستند. اما در زمینه بهبود تحرک پا یا بازو، تحریک الکتریکی میتواند به انواع توانبخشی حرکتی، از جمله دیسفاژی و سایر مهارتهای حرکتی دهان کمک کند. با اعمال پالسهای الکتریکی ملایم به عضلات گلو کار میکند. استفاده از تحریک الکتریکی همراه با تمرینات توانبخشی میتواند به بهبود نتایج شما کمک کند.
مطالعه بیشتر: