نوشته ها

کاردرمانی ذهنی در کودکان دیرآموز
کاردرمانی ذهنی در کودکان دیرآموز
کاردرمانی ذهنی در کودکان دیرآموز یکی از روش های موثر در تقویت توانمندی ها در این کودکان است که به مراحل رشدی در این کودکان و افزایش سرعت یادگیری در آن ها کمک می کند. کودک دیرآموز با سرعت بسیار کمتری نسبت به همسالان خود به نشانگرها و مراحل رشدی خود رسیده و زمان بیشتری برای آموزش مفاهیم درسی و غیردرسی به آن ها نیاز است.
برخلاف تصور عموم این کودکان در یادگیری ناتوان نیستند بلکه به زمان بیشتری برای آموزش نیاز دارند. رشد با سرعت آهسته نسیت به همسالان در رسیدن نقاط عطف اساسی و در نتیجه نیاز به تلاش بیشتر از جمله ویژگی های کودان دیرآموز است.
کاردرمانی ذهنی در کودکان دیرآموز سرعت یادگیری در این کودکان را افزایش داده و به کاهش مشکلات ناشی از سرعت آهسته در یادگیری مفاهیم در آن ها کمک می کند.کودکان دیرآموز به دلیل عدم توانایی در گرفتن یک مفهوم یا درک آنچه به آنها آموزش داده میشود. نمیتوانند پا به پای همسالان خود، روند یادگیری را طی کنند. کودکان دیرآموز، دارای مشکلات رشدی هستند.
علائم کودکان دیرآموز
- ضعف حافظه
- تأخیر در الگوهای رشد گفتاری و زبانی
- نیاز به تدریس طولانیتر و تکرار بیشتر برای آموزش مفاهیم
- ناتوانی در یادگیری اجتماعی ( این کودکان معمولا تمایل دارند با کودکان کوچکتر از خود همبازی شوند و تمایلی به برقراری رابطه با کودکان همسال خود ندارند )
- کم حرفی
- عدم تمایل به برقراری ارتباط با همسالان
- ناتوانی در کنترل احساسات خود بطوری که این کودکان به سرعت خشمگین می شوند.
- کاهش اعتماد بنفس بدلیل تاخیر در یادگیری
چه عواملی سبب می شوند یک کودک دیرآموز باشد ؟
تاکنون علت مشخصی برای این موضوع مشخص نشده است. اما محققان برخی عوامل را در بروز آن موثر می دانند از جمله :
- ناز پروردگی بیش از حد کودک و توجه بیش از حد والدین به کودک یکی از مم ترین عواملی است که منجر به بروز مشکلات یادگیری در کودکان می شوند. بسیاری از والدین با رفتارهای خود سبب می شود کودک فرصت اشتباه کرده و آموختن از اشتباهات خود را نداشته باشد.
وارد شدن آسیب روحی و روانی به کودک - نارس بدنیا آمدن می تواند منجر به بروز مشکلات یادگیری شود.
- برخی بیماری های مفزی
همانطور که گفته شد این کودکان برای طی طبیعی مراحل رشدی همچون همسالان خود نیازمند کمک متخصصان کاردرمانی هستند. کاردرمانگر از تکنیک های محتلفی برای کمک به کودکان دیرآموز بهره می برد و بر اساس میزان توانایی های کودک برنامه مشخصی را برای کمک به وی در نظر می گیرد.
تعیین کردن اهداف کوچکتر ، تعیین پاداش برای دستیابی به موفقیت ، انگیزه دادن به کودک و همراهی با کودک و پرهیز از سرزنش وی از جمله راهکارهای ضروری در کمک به این کودکان هستند.
ارتباط با کلینیک تخصصی مغز و اعصاب نورون
صفحه اینستاگرام مرکز فوق تخصصی مغز و اعصاب نورون اصفهان
نوبت دهی اینترنتی کلینیک تخصصی و فوق تخصصی مغز و اعصاب نورون