نوشته ها

کرونا و تاب آوری
مرداد ۱۰, ۱۴۰۰
نویسنده کلینیک24
دیدگاه های نوشته خاموش است
کرونا و تاب آوری
بیماری کرونا و پیامدهای آن بر سلامت روحی و روانی جامعه تاثیرات نامطلوبی داشته است، یکی از راهکارهای تاثیر گذار برای مقابله با شرایط فعلی مهارت تاب آوری یا سخت رویی است. تاب آوری به معنای مقابله سالم با مشکلات است و یادگیری و ارتقا آن تاثیر بسزایی در حفظ سلامت روان در گذر از شرایط دشوار دارد.
تابآوری موجب نمیشود که در مقابله با مشکلات ناراحت و ناامید نشویم و یا مشکلی را سریع حل کنیم، بلکه تاب آوری ما را انعطاف پذیرتر می کند تا در تند باد مشکلات ، مانند شاخه ای سبز تا حدی خم شده ولی نشکنیم.
چگونه تاب آور شویم؟
- افزایش احساس ارزشمندی و کارآمدی:
برای یافتن راه حل مسائل، باید به توانایی خود برای انجام آن باور داشته باشیم، احساس کار آمدی باعث افزایش پشتکار و صبر شما در مواجه با مشکلات می شود. - پرورش امید و خوش بینی:
مشکلات زندگی غیرقابل اجتناب اند ولی تفسیر و نگرشی که نسبت به مسائل داریم قابل تغییر است. در مواجهه با مشکلات باید سعی کنیم جنبه های مثبت و سازنده مسائل را بیابیم. یک راهکار برای ارتقا تفکر خوشبینانه، نوشتن روزانه مواهب و نکات مثبت زندگی است. - بهبود روابط و ایجاد ارتباطات جدید:
ارتباطات عاطفی و دوستانه ایجاد کنید، ارتباطات موثر باعث میشود حمایت و پذیرش لازم را بدست آورید. یک راهکار برای افزایش ارتباطات، پیوستن به گروههای مختلف و فعالیت های داوطلبانه است. - محافظت از جسم و روان
جسم و روان سالم توانایی مقابله با مشکلات افزایش خواهد داد. بهبود ساعات خواب ، فعالیت ورزشی ، بهبود تغذیه ، مطالعه کتاب ، مشاوره گرفتن از متخصص و..در بهبود توانایی جسمی و روانی تاثیرگذارند. - یادگیری مهارت قاطعیت
در مقابله با مشکلات اجتناب کردن یا نادیده گرفتن آن، مسئله را حل نمیکند. فعالانه و جسورانه باید راه حل را جستجو کرد. میتوانید هر مشکلی را به فرصتی برای رشد تبدیل کنید.
تابآوری را با صرف زمان و تمرین میتوان آموخت و یک خصوصیت ذاتی نیست. متخصصین سلامت روان میتوانند در یادگیری و ارتقا این مهارت همراهتان باشند.