نوشته ها
بازنگری فعالیتهای کمال گرایانه
بازنگری فعالیتهای کمال گرایانه
ما برای هر فعالیتی که انجام میدهیم، بهدنبال نتیجه خاصی هستیم. بهطور معمول، اگر انجام فعالیتی با ۸۵ درصد کیفیت یک ساعت از ما زمان میگیرد، انجام آن کار با ۱۰۰ درصد کیفیت، دو ساعت از زمان ما را میگیرد. به عبارت دیگر، شما برای ۱۵ درصد کیفیت بیشتر، حدود دو برابر زمان صرف میکنید. از آنسو، انجام فعالیت با ۸۵ درصد کیفیت و ۱۰۰ درصد بهطور تقریبی بهیک میزان کارآمد است. درنتیجه، انجام بسیاری از فعالیتها با کیفیت کمتر، باعث صرفهجویی در وقت و انرژی شما میشود. همچنین همان کارکرد مورد نظرتان را دارد. در ادامه، راهکاری ۴ مرحلهای را معرفی میکنیم تا فعالیتهای کمال گرایانه خود را بازنگری کنید.
۱. یادداشت فعالیتهای کمال گرایانه: فعالیتهای زندگی خود را بهیاد بیاورید و هر کدام از آنها را که «باید ایدهآل انجام دهید»، در یک دفترچه یادداشت کنید. بهطور معمول، این فعالیتها چهار ویژگی دارند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
-
- چک کردن پیاپی: شاید برای انجام این کارها، نیاز داشته باشید تا بهصورت پیاپی، نتیجه فعالیتهایتان را چک کنید.
- برنامهریزی دقیق: ممکن است قبل از شروع این فعالیتها، برنامههایی را با جزئیات بسیار دقیق طراحی کنید.
- نسپردن کار به دیگران: شما وظیفه انجام این فعالیتها را بر عهده دیگران قرار نمیدهید، چون از انجام ایدهآل کارها اطمینان ندارید.
- صرف زمان زیاد: بهصورت بلندمدت در محل کاری باقی میمانید تا هرطور شده، کار خود را با کیفیت مورد نظرتان به نتیجه برسانید.
صفحه اینستاگرام مرکز فوق تخصصی مغز و اعصاب نورون اصفهان
۲. ارزیابی دلیل انجام فعالیت با کیفیت مورد نظر: بعد از اینکه تمام فعالیتها را بهصورت فهرست نوشتهاید، در مقابل هر فعالیت، دلایل انجام دادن فعالیت مورد نظر با ایدهآلترین کیفیت ممکن را بنویسید.
۳. انجام کار با کیفیت کمتر: حالا تصور کنید که در فرایند انجام کار، نقائص کوچکی وجود داشته و آنها را برطرف نکردهاید. در این صورت تا چه میزانی ضرر خواهید کرد؟
۴. ارزیابی سود و زیان: حال نتیجه این دو فعالیت را با هم مقایسه کنید. اگر فعالیتها را با استانداردهای کمال گرایی و صرف زمان بیشتر انجام دهید، سود بیشتری برای شما خواهد داشت یا آنها را با کیفیت ۸۵ درصد انجام دهید اما در همان زمان، حدود دو برابر فعالیت داشته باشید؟
اگر نیاز به کمک داشتید، نتایج تحلیلهای خود را با افراد دیگر یا متخصصهای سلامت روان در میان بگذارید و از آنها مشورت بگیرید. تکنیک بازنگری استانداردها در کنار ریشهیابی کمال گرایی، اثرگذارترین تکنیکهایی است که در مطلب کمال گرایی چیست مطرح کردهایم.
نوبت دهی اینترنتی کلینیک تخصصی و فوق تخصصی مغز و اعصاب نورون