نوشته ها
درمان نشخوار ذهنی
درمان نشخوار ذهنی
متوقفسازی افکار تکراری
درمان نشخوار فکری بهویژه زمانی که نمیدانید دچار آن شدهاید یا چگونه باید آن را متوقف کنید، ممکن است دشوار باشد. درمان استرس و عصبانیت و برخورد صحیح با احساسات منفی میتواند به درمان آن کمک کند.
روشهای زیر ممکن است به متوقفسازی افکار تکراری کمک کنند:
- مدیتیشن را امتحان کنید: مدیتیشن میتواند به تسکین احساس استرس و هدایت افکار به سمت الگوهای کمتر منفی کمک کند.
- حواس خود را پرت کنید: زمانی که افکار منفی به سراغتان میآید، کار دیگری انجام دهید تا حواس خود را پرت کنید. پازل حل کنید، کتاب بخوابید، به دوست خود زنگ بزنید یا فیلم ببینید.
- افکار خود را به چالش بکشید: به خود یادآوری کنید که افکارتان واقعیت نیستند. به جای پذیرش افکار منفی به عنوان واقعیت، آنها را به چالش بکشید و دنبال توضیحات جایگزین باشید.
- ورزش کنید: فعالیت فیزیکی میتواند روشی عالی برای پرت کردن حواس از افکار منفی باشد. تحقیقات نشان میدهند ورزش میتواند این بیماری را در افراد مبتلا به بیماریهای روانی بهصورت قابل توجهی کاهش دهد.
- به بیرون از خانه بروید: تحقیقات نشان میدهند که با گذراندن وقت در طبیعت میتوان این اختلال را بهصورت قابل توجهی کاهش داد. به پارک یا طبیعت بروید و ورزش و طبیعتگردی را با یکدیگر ترکیب کنید.
- از شبکههای اجتماعی کمتر استفاده کنید: اگر شبکههای اجتماعی میتوانند بیماری شما را تحریک کنند، از آنها دوری کنید یا استفاده از آنها را به حداقل برسانید. برای مثال، اگر برخی از پیچهای شبکههای اجتماعی باعث میشوند افکار و احساساتی منفی درباره زندگی، روابط یا ظاهر خود داشته باشید، آنها را دنبال نکنید.
- از دیگران کمک بگیرید: زمانی که استرس دارید، به دیگران تکیه کنید. دوستان و اعضای خانواده میتوانند منبع مهمی از حمایت باشند و حواس شما را از افکار منفی پرت کنند.
صفحه رسمی اینستاگرام کلینیک تخصصی و فوق تخصصی مغز، اعصاب و روان نورون
اگر این روشهای خودیاری نمیتوانند بهاندازهکافی به شما کمک کنند، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. رویکردهای درمانی مانند رفتاردرمانی شناختی میتوانند به شما کمک کنند، الگوهای افکار منفی مرتبط با نشخوار فکری را تغییر کنید و روشهای جدیدی برای مقابله با آن پیدا کنید. رفتاردرمانی شناختی متمرکز بر این اختلال نیز میتواند به افراد مبتلا به درجات متوسط تا شدید کمک کند روشهایی برای ترویج تفکر عینی با اصلاح فرآیند تفکر پیدا کنند.
نشخوار فکری
اگر علاوه بر این اختلال، دچار بیماریهای دیگری مانند افسردگی یا اضطراب نیز باشید، پزشک ممکن است داروهایی را تجویز کند. متداولترین داروها برای درمان این بیماریها عبارتاند از:
- مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) مانند پاکسیل یا پاروکستین: سرتونین یک ماده شیمایی یا انتقالدهنده عصبی در مغز محسوب میشود که مسئول خلقوخو است. مکانیسم دقیق این داروها مشخص نیستند؛ ولی، آنها میتوانند با جلوگیری از تجزیه سرتونین در مغز به حفظ سطح سالم آن کمک کنند.
- مهارکنندههای بازجذب سروتونین-نوراپینفرین (SNRIs): این داروها برای درمان اضطراب، افسردگی و اختلال ترس استفاده میشوند. آنها روی سطوح سروتونین و نوراپینفرین در مغز تأثیر میگذارند و میتوانند به افرادی مبتلا به این بیماری بیش از حد کمک کنند.
- بنزودیازپینها: این داروهای ضد اضطراب میتوانند به درمان دلایل زمینهای اضطراب مرتبط با این اختلال بهصورت کوتاهمدت کمک کنند.
مطالب مرتبط: