نوشته ها
مراقبت های بیماران سکته مغزی
مراقبت های بیماران سکته مغزی
از بیمارانی که دچار عارضه سکته مغزی شده اند باید این مراقبت های لازم انجام شود و در رعایت این نکات دقیق عمل کرد .
▪ مصرف مرتب داروها
داروهایی که در زمان ترخیص توسط پزشک نسخه شده اند نقش مهمی در بهبود و جلوگیری از عارضه مجدد دارند و باید در زمان توصیه شده مصرف گردند.ممکن است لازم باشد اعضای خانواده یا مراقب بیمار مسئولیت دادن دارو به بیمار را بر عهده گیرند. استفاده از “جعبه دارو یار” نیز کمک می کند دارو در زمان دقیق وبه تعداد صحیح مصرف شود.
▪ مراجعه مجدد به پزشک
بعضی دارو ها در فواصل زمانی مشخص نیاز به تصمیم و توصیه پزشک مربوطه دارد،به همین دلیل لازم است بیماران به صورت منظم به پزشک معالج مراجعه کنند.
▪ تغذیه
تغذیه سالم و مناسب نقش مهمی در بهبود حال عمومی و کیفیت زندگی بیماران این عارضه دارد. استفاده از مواد غذایی مقوی و ترکیب مناسبی از چهار گروه اصلی مواد غذایی (گوشت،لبنیات،حبوبات وسبزیجات) لازم است،ولی باید از مصرف نمک زیاد و غذاهای چرب و شیرین پرهیز شود. مصرف گوشت ماهی بخار پز یا پخت داخل فر توصیه می شود وباید از سرخ کردن آن پرهیز شود.
گاهی بیماران سکته مغزی دچار اختلال در بلع هستند یعنی قادر به فرو دادن غذا نمی باشند ویا با صرف غذا دچار سرفه می شوند.در این موارد در بیمارستان از لوله تغذیه معده ای استفاده می شود.این لوله غذا را مستقیما به معده بیمار منتقل می کند تا بیمار در اثر اختلال بلع دچار خفگی نشود.
▪ سوند ادراری
بیماران مبتلا به این عارضه ممکن است دچار احتباس ادراری شوند،در این مورد سوند فولی برای بیمار تعبیه می شود.
مطالب پیشنهادی :