نوشته ها
سندرم تونل کارپ
سندرم تونل کارپ
تونل کارپ چیست؟
تونل کارپال یک مسیر باریک در مچ دستان می باشد که در قسمت کف آن استخوان های کوچک با همین نام قرار دارند و همچنین سقف آن نیز از باند محکمی تشکیل شده که نام آن لیگامنت عرضی کارپال میباشد.
سندروم تونل کارپال از مشکلاتی است که برای این نقطه از دستان بوجود می آید. اما سندرم تونل کارپ چیست؟ سندروم تونل کارپال از تحت فشار قرار گرفتن اعصاب اصلی دست البته یک و یا چند عصب در مسیر عبور از مچ دست ها ایجاد میشود. با پیدایش چنین مشکلی فرد در دست ها و بازوهای خود احساس ضعف، درد، بی حسی و همچنین مور مور شدن خواهد کرد. در برخی بیماران،سندرم تونل کارپ در طول زمان به مروز بدتر میشود که در این دسته از بیماران تشخیص و درمان آن هم زود هنگام از اهمیت به مراتب بیشتری برخوردار است.
فاکتورها و عوامل مهم در ابتلا به سندرم تونل کارپ چیست؟
عوامل زیادی وجود دارند که بر اساس آنها ممکن است فرد به سندرم تونل کارپ شود. اما در این بین برخی عوامل تاثیر به مراتب بیشتری در ابتلای فرد به این بیماری دارند.
از جمله مهمترین این عوامل میتوان به عوامل ژنتیکی، حرکات تکراری با دست مانند انجام یک کار در تعداد دفعات زیاد با دست، موقعیت بد دست و همچنین مچ ها، بارداری و همچنین یائسگی و چاقی و شرایط سلامتی را نام برد.
بیماری هایی نیز وجود دارند که ممکن است با سندرم تونل کارپ همراه شوند. از جمله این بیماری ها باید به چاقی، دیابت، یائسگی، آرتریت روماتوئید و همچنین نارسایی کلیه و اختلالات غده تیروئید را نام برد.
برای انجام تست عصب و عضله با جدیدترین و نوین ترین روش های روز دنیا و زیر نظر مجرب ترین متخصصین میتوانید مرکز تخصصی و فوق تخصصی مغز، اعصاب و روان نورون را انتخاب نمایید.