نوشته ها
چگونه میتوان از بروز سکته مغزی پیشگیری کرد؟
پیشگیری از سکته مغزی به طرق مختلفی امکانپذیر است. یکی از این راهها میتواند مصرف روزی یک عدد قرص آسپرین باشد. مهمترین اقدام لازم برای پیشگیری از بروز سکته مغزی حذف یا کاهش عوامل خطر و زمینهساز بیماری است. رژیم غذایی مناسب، کنترل و درمان بیماریهای قلبی و ترک سیگار از مهمترین کارها برای پیشگیری از سکته مغزی هستند. بهتر است بیماران دچار سکته مغزی، روزی یک عدد قرص آسپرین جهت پیشگیری استفاده کنند.
از چه روشهایی برای درمان عوارض سکته مغزی استفاده میشود؟
فیزیوتراپی چقدر تأثیر دارد؟
برای درمان عوارض سکته مغزی باید از پزشک متخصص مغز و اعصاب کمک گرفت و فیزیوتراپی میتواند نقش عمدهای در راهاندازی بیمار داشته باشد. درمانهایی که در مرحله حاد انجام میشود، بیشتر متوجه کاهش قدرت انعقاد خون (در مواردی که سکته به علت بسته شدن رگ باشد)، کاهش ورم مغز، کنترل فشارخون و قندخون و علایم حیاتی بیمار است. اخیراً داروی جدیدی یافت شده که در صورتی که بیمار قبل از ۳ساعت از شروع علایم به بیمارستان برسد ممکن است با این دارو بتوان لختهای که رگ را مسدود کرده است حل نمود و علایم را بهطور کامل از بین برد. البته این روش هنوز امتحان خود را پس نداده است. پس از این که بیمار وضعیت ثابتی پیدا کرد، فیزیوتراپی معمولاً شروع میشود. انجام فیزیوتراپی خصوصاً در ماه اول پس از سکته مغزی بسیار مهم است.
بیمارانی که مشکل حادی ندارند و میتوانند تغذیه معمولی داشته باشند، باید مصرف سبزیجات و میوهها را که سرشار از آنتیاکسیدان است، در رژیم غذاییشان افزایش دهند. در حقیقت، آنتیاکسیدانی که در میوهها و سبزیجات و بویژه انواع رنگی آنها وجود دارد، یکی از عوامل موثر در سلامت عروق بهحساب میآید و از آسیب دیدن جدار عروق پیشگیری میکند.
از طرف دیگر، مصرف این مواد غذایی به دلیل داشتن پتاسیم در کنترل فشار خون هم مفید خواهد بود. فیبر موجود در میوهها و سبزیجات نیز موجب کاهش کلسترول میشود و فولات موجود در آنها هم هموسیستئین را که یکی از عوامل خطرساز حملهها و سکتههای مغزی است، کاهش میدهد. بنابراین افزایش مصرف میوهها و سبزیجات اهمیت ویژهای دارد و توصیه میشود ۵ واحد از سبزیجات و دو واحد از میوهها در طول روز مصرف شود که هر نیم لیوان سبزیجات پخته یا یک لیوان سبزیجات خام، بهعنوان یک واحد به حساب میآید.
همچنین بهتر است یک واحد از سبزیجات را در وعده صبحانه، دو واحد هنگام ناهار و دو واحد هم در شام مصرف کنید که یکی از این دو واحد هم حتما باید به صورت پخته و یک واحد بهصورت خام باشد، چون جذب آنتیاکسیدانهای سبزیجات پخته بیشتر است. میوهها بهدلیل اینکه حاوی قند هستند، مصرفشان محدودتر میشود ولی بهطور کلی توصیه میکنیم حداقل دو واحد میوه نیز در طول روز مصرف شود.