نوشته ها
درمان اختلال وسواس فکری-عملی
درمان اختلال وسواس فکری-عملی
چه درمان هایی برای اختلال وسواس فکری-عملی (OCD) وجود دارد؟
اگر علائم OCD دارید که در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد می کند، باید با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی صحبت کنید. یک متخصص که به طور ویژه در زمینه بیماری های روانی آموزش دیده است می تواند چندین استراتژی ارائه دهد:
درمان شناختی- رفتاری (CBT)
درمان شناختی-رفتاری نوعی روان درمانی است. شما با یک درمانگر صحبت خواهید کرد که به شما کمک می کند افکار و احساسات خود را بررسی کرده و درک کنید. در طی چندین جلسه، CBT می تواند به شما کمک کند تا عادت های منفی را متوقف کنید، شاید آنها را با روش های سالم تری جایگزین کند.
داروها
داروهایی به نام مهارکنندههای بازجذب سروتونین (SRIs)، SRIs انتخابی (SSRIs) و ضد افسردگیهای سه حلقهای ممکن است کمک کنند. سطح سروتونین را افزایش می دهند. به عنوان مثال می توان به کلومیپرامین ، فلوکستین ، فلووکسامین ، پاروکستین و سرترالین اشاره کرد.
پیشگیری از مواجهه و پاسخ (EX/RP)
با این درمان، کاری را انجام می دهید که باعث اضطراب می شود. سپس ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی از پاسخ دادن شما با اجبار جلوگیری میکند. به عنوان مثال، ارائه دهنده ممکن است از شما بخواهد که اشیاء کثیف را لمس کنید، اما بعد از آن شما را از شستن دست هایتان منع می کند.
اگر CBT و داروها برای OCD موثر نباشند چه اتفاقی میافتد؟
اگر OCD به CBT و دارو پاسخ ندهد، یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی ممکن است سعی کند با این درمان ها خلق و خو به ویژه افسردگی را بهبود بخشد:
الکتروشوک درمانی (ECT)
در درمان تشنج الکتریکی از الکترودهایی استفاده می شود که به سر متصل می شوند. این سیم ها شوک الکتریکی را به مغز وارد می کنند. شوکها باعث تشنجهای کوچک میشوند که به ترشح مواد شیمیایی مفید به مغز کمک میکند.
تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS)
در تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال از یک دستگاه مغناطیسی که روی سر قرار می گیرد استفاده می شود. تکانه های الکتریکی را به مغز می رساند. این تکانه ها باعث می شود مغز مواد شیمیایی ترشح کند که باعث بهبود خلق و خو می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در صفحه ی اینستاگرام همراه ما باشید.
جهت نوبت دهی اینترنتی میتوانید روی این لینک کلیک کنید تا وارد سامانه نوبتدهی اینترنتی کلینیک۲۴ شوید.