نوشته ها
ارتباط اضافه وزن با اختلالات روانی
بررسی ارتباط اضافه وزن با اختلالات روانی
علیرغم وجود تعدادی متغیر جمعیت شناختی که میتواند بر جهت و یا قدرت این پیوند تأثیر بگذارد، از جمله وضعیت اجتماعی-اقتصادی، سطح تحصیلات، سن، جنسیت و قومیت، یک بررسی سیستماتیک در سال ۲۰۱۰ ارتباط دو طرفه بین افسردگی و چاقی را برجسته کرد. این بررسی نشان داد که افرادی که چاق بودند ۵۵ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی در طول زمان قرار داشتند، در حالی که افراد مبتلا به افسردگی ۵۸ درصد بیشتر در معرض خطر چاق شدن بودند. بنابراین ارتباط اضافه وزن بر روان فرد بسیار متاثر است.
تخمین زده میشود که NHS از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵، ۶.۱ میلیارد پوند را صرف اضافه وزن و بیماریهای ناشی از چاقی کرده است. عدم رسیدگی به چالش ناشی از اپیدمی چاقی، بار بیشتری را بر منابع NHS وارد میکند. این امر بر اهمیت تشخیص علائم اولیه اختلال در غذا خوردن و همچنین در نظر گرفتن دقیق تأثیر سلامت روان بر چاقی تأکید میکند.
پیچیدگی رابطه بین سلامت روان و چاقی
به طور فزایندهای مشخص شده است که چاقی ممکن است یکی از عوارض جانبی داروهایی باشد که برای مدیریت مسائل سلامت روان استفاده میشود. افزایش اشتها یا بی حالی شدید میتواند به افزایش وزن نامطلوب و پیامدهای طولانی مدت مرتبط با آن کمک کند. علاوه بر این، ایجاد بیماریهای همراه مانند دیابت یا درد مفاصل میتواند کیفیت زندگی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. از آنجایی که دارو اغلب عنصر ضروری درمان است، تغییر رژیم غذایی و شیوه زندگی باید مداخلات خط اول برای مدیریت وزن باشد.
دستورالعملهای کلی تغذیه سالم
اگرچه این مساله ضروری است، اما ممکن است به تنهایی در ایجاد تغییرات در این گروه بیمار مؤثر نباشد. اغلب به آموزشهای اضافی نیاز است تا بیماران بتوانند درک بیشتری از رابطه بین غذا و خلق و خو ایجاد کنند تا تغییرات کوچک اما معنادار ایجاد شود. به عنوان مثال، سروتونین از اسید آمینه تریپتوفان ساخته میشود که با غذاهای غنی از کربوهیدرات بهتر جذب میشود، که تا حدودی توضیح میدهد که میل به کربوهیدرات و مصرف بیش از حد غذاهای شیرین و آرامشبخش کربوهیدراتها را برای تقویت خلق و خوی توضیح میدهد.
با این حال، در حال حاضر شواهدی وجود ندارد که نشان دهد افزایش مصرف کربوهیدرات میتواند خلق و خو را در درازمدت بهبود بخشد. پاداش کوتاهمدت مرتبط با این غذاها میتواند به افزایش وزن کمک کند و رفتارهای معمولی را که بیماران در صورت عدم ارائه مداخله برای تغییر آن تلاش کنند، تثبیت کند. بهبود در مصرف رژیم غذایی و ارتباط فرد با غذا احتمالاً منجر به کاهش وزن و بهبود سلامت روان میشود که به نوبه خود احتمالاً باعث بهبود انطباق با دارو میشود.
علائم و نشانههای تغذیه نامناسب و ارتباط آن با بهبود سلامت روان
ارتباط بین تغذیه نامناسب و اختلالات اضطرابی به خوبی مستند شده است و علائم و نشانههای زیادی وجود دارد که پزشک عمومی میتواند هنگام ارزیابی اینکه آیا بیمار ممکن است اختلال در غذا خوردن داشته باشد به آنها توجه کند:
- لباسهای گشاد یا تنگ
- کمربند
- جواهرات
- خسته بودن و کم انرژی بودن
- عدم توانایی در انجام فعالیتهای روزمره زندگی
- فعالیت بدنی کمتری به عنوان مثال قادر به راه رفتن به اندازه قبل نیست
- تغییر در خلق و خو، مانند افسرده شدن و بی حالی
- اغلب بیمار شدن و بهبودی طولانی مدت که طول میکشد
- تاخیر در بهبود زخم
- تمرکز ضعیف
ارتباط با کلینیک تخصصی مغز و اعصاب نورون
نوبت دهی اینترنتی کلینیک تخصصی و فوق تخصصی مغز و اعصاب نورون