نوشته ها
تاثیر سکته مغزی بر سیستم عصبی
تاثیر سکته مغزی بر سیستم عصبی
سیستم عصبی از مغز، نخاع و شبکهای از عصبها در سراسر بدن تشکیل شده است. این سیستم پیامها را بین مغز و قسمتهای مختلف بدن منتقل میکند. اگر مغز آسیب ببیند نمیتواند این پیامها را به درستی دریافت کند.
ممکن است بیشتر از حد معمول احساس درد داشته باشید، یا هنگام فعالیتهای همیشگی که پیش از سکته مغزی دردناک نبودهاند، احساس درد کنید. این تغییر در ادراک بدین علت است که مغز ممکن است احساساتی مانند گرما و سرما را مانند گذشته درک نکند.
اگر قسمتهایی از مغز که با چشم ارتباط برقرار میکنند آسیب ببینند، ممکن است تغییراتی در بینایی ایجاد شود. این تغییرات میتواند شامل از دست دادن بینایی، از دست دادن یک سمت میدان دید یا قسمتهایی از آن و مشکلات حرکت چشم باشد. همچنین ممکن است مشکلات پردازشی وجود داشته باشد، به این معنی که مغز اطلاعات درستی از چشمها دریافت نمیکند.
افتادگی پا نوعی ضعف یا فلج شایع است که بلند کردن قسمت جلوی پا را دشوار میسازد. این وضعیت میتواند باعث شود که هنگام راه رفتن انگشتان پا را در امتداد زمین بکشید، یا از زانو خم شوید و پا را بالاتر برده تا روی زمین کشیده نشود. این مشکل معمولا به دلیل آسیب عصبی ایجاد میشود و ممکن است با توانبخشی بهبود یابد. استفاده از بریس نیز میتواند مفید واقع شود.
بیشتر بدانید : دلایل و نشانه های نوروپاتی
بین نواحی مغز و عملکرد آنها مقداری همپوشانی وجود دارد. از این رو آسیب به قسمت جلوی مغز میتواند باعث تغییراتی در هوش، حرکت، منطق، ویژگیهای شخصیتی و الگوهای تفکر شود. اگر این قسمت از مغز به دنبال یک سکته مغزی تحت تاثیر قرار گیرد، ممکن است برنامهریزی را نیز دشوار کند.
آسیب به سمت راست مغز میتواند باعث کاهش توجه، تمرکز و حافظه شود و شناسایی چهرهها یا اشیا را حتی اگر برای شما آشنا باشند، دشوار نماید. همچنین میتواند به تغییرات رفتاری مانند تکانشگری، احساس نامتناسب بودن و افسردگی منجر شود.
آسیب به سمت چپ مغز میتواند باعث دشواری در گفتار و درک زبان، اختلالات حافظه، مشکل در استدلال، سازماندهی، تفکر ریاضی/تحلیلی و تغییرات رفتاری شود.
پس از یک سکته مغزی در معرض خطر بیشتری برای تشنج هستید. این وضعیت اغلب به اندازه، محل و شدت سکته بستگی دارد. در یک مطالعه نشان داده شده است که از هر ۱۰ نفر ممکن است ۱ نفر پس از سکته مغزی دچار تشنج شود.