نوشته ها
تصمیم گیری درست و بهموقع
چگونه میتوانیم درست و بهموقع تصمیم بگیریم؟
۱ـ مسئله را برای خودتان درست و شفاف تعریف کنید.
بیان صحیح مسئله و روشن کردن آن پیدا کردن راهحل را آسانتر میکند. برای مثال شما برای انجام کارها مشکل دارید و مثل قبل قادر به انجام منظم امور نیستید. مسئله چست؟ عدم تمرکز. خواسته خودتان را بنویسید. اینکه قرار است چه مسئلهای را برطرف کنید و تصمیمتان چیست.
۲ـ از مشاوران متخصص کمک بگیرید.
بعضی از افراد یا خجالت میکشند و یا اینکه غرورشان اجازه نمیدهد که با افراد مجرب مشورت کنند. امیدورام شما جزء این دسته نباشید. از مشورت کردن نترسید و نگاهتان را تغییر دهید. قرار نیست دیگران جای شما تصمیم بگیرند. قطعا شما تصمیمگیرندهی نهایی هستید.
۳ـ به توانمندیهای خودتان اعتماد کنید.
اولین پله را خودتان باید بالا بروید. ترس و حس بیکفایتی مانع تصمیم درست میشوند. محدودیتهایتان را بنویسید و با نگرش مثبت پیش بروید. اگر ضعفی دارید با تلاش آن را بهبود ببخشید. مهارتهای جدید یاد بگیرید و فرصتها را از دست ندهید. هر چقدر استقلال فکری داشته باشید میتوانید شجاعانهتر تصمیم بگیرید.
۴ـ اطلاعات خوبی جمعآوری کنید.
موضوعی که قرار است در مورد آن تصمیمگیری کنید را مشخص کنید. حال باید اطلاعات مناسب و کافی در مورد آن بهدست آوردید. وسواس نداشته باشید و خیلی درگیر حواشی نباشید تا از اصل موضوع جا نمانید و بتوانید شرایط را بهخوبی بسنجید.
۵ـ مزایا و معایب را بررسی کنید.
به دور از قضاوت لیستی تهیه کنید و مزایا و معایب تصمیمتان را بسنجید. مواردی که نامناسب است و نفعی ندارند را حذف کنید و بهترین موارد را انتخاب نمایبد. برای مثال اگر خواهان راهاندازی کسبوکار کوچکی هستید مزایا و مضراتش را بسنجید. راهحلهای مناسب را پیدا کنید و در مورد اجرای آن تردید نداشته باشید. تفکر نقادانه داشته باشید و هر راهحلی را به آسانی و بدون تجزیهوتحلیل نپذیرید. ارزیابی اطلاعات کمک میکند برآورد کنید که چه مواردی مناسب است و چه مواردی مناسب نیست.
کلینیک مغز و اعصاب نورون اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید.
۶ـ تصمیمتان را نهایی و اجرا کنید.
تصمیم خود را نهایی کنید. با استفاده از اطلاعاتی که بهدست آوردهاید، تصمیمگیری مؤثری داشته باشید. خودتان را محدود به راهحلهای ساده و پیش پا افتاده نکنید. وقتی از پیامد آن اطمینان پیدا کردید تصمیمتان را اجرا کنید.
جمعبندی
با خواندن مطالب بالا بهتر است دیگر نگویید چرا نمیتوانم تصمیم بگیرم؟ برای تصمیمگیری درست باید در ابتدا مسئله را بفهمید. برای مثال باید بدانید مسئله چیست و از چه زمانی و در کجا به وجود آمده است. چه کسی در شکلگیری مسئلهی پیش آمده نقش دارد و اصلا چرا و چگونه ایجاد شده است؟ هرچقدر اطلاعاتتان بهروزتر باشد بهتر و سریعتر میتوانید تصمیم بگیرید.
البته حواستان باشد از هول حلیم در دیگ نیفتید. برای مثال اگر تحت این فشار فکری و اجتماعی هستید که دیگر سنتان بالا رفته، پس هرچه زودتر تصمیم بگیرید که ازدواج کنید. شک نکنید که ازدواج موفقی نخواهید داشت. بنابراین تحت تأثیر شعارهای موقعیتی قرار نگیرید. چراکه ممکن است تصمیم خطایی بگیرید.
راه های تصمیم گیری درست را به کار بگیرید و از موفقیت هایتان لذت ببرید.
کلینیک مغز و اعصاب نورون اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید.
جهت اطلاع بیشتر در کانال تلگرام کلینیک مغز و اعصاب نورون اصفهان عضو شوید.
مطالب پیشنهادی کلینیک تخصصی مغز و اعصاب نورون (کلینیک مغز و اعصاب اصفهان):
مهمترین دلایل ضعف در تصمیمگیری (۱)
راهکارهای اثربخش برای کنترل هیجانات منفی (۲)