نوشته ها
راهکارهای طلایی برای مذاکرهی موفق با کودکان
چرا مذاکره با فرزندان هیچگاه به خط پایان نمیرسد؟
والدین بهصورت خواسته یا ناخواسته در حال مذاکره دائمی با فرزندان خود هستند. این مذاکرات از کودکی شروعشده و تا سنین بالاتر نیز ادامه مییابد. علت این مذاکرات، نگرانی همیشگی والدین برای فرزندان است. آنها خود را مسئول موفقیت و شکست فرزندان دانسته و در تلاشاند بهترین انتخابها را برای بچهها داشته باشند. این انتخابها ممکن است بسیار ساده باشند. مانند انتخاب لباس گرم و یا حتی انتخابهایی مهمتر همچون انتخاب شغل و رشتهی تحصیلی. تا جایی که بسیاری از والدین از سنین کودکی نگران آیندهی شغلی و تحصیلی فرزندانشان هستند و برای آن برنامهریزی میکنند.
اما دومین دلیل مذاکرات دائمی با فرزندان، آشنا نبودن والدین با اصول و فنون این امر مهم است. مذاکره با کودکان حساسیت و ظرافت خاصی را میطلبد. چراکه در شکلگیری شخصیت آنان تأثیر چشمگیری خواهد داشت. اما متأسفانه بسیاری از والدین بدون داشتن اطلاعات لازم در این خصوص وارد صحبت و مشاجرهی کلامی با کودکانشان میشوند.
مشخص است که این مذاکرات به بنبست خورده و نتیجهای جز اثرات منفی بر شخصیت کودک و نارضایتی والدین نخواهد داشت. خوشبختانه هنر مذاکره، مهارتی اکتسابی است. یعنی با آموزش و تمرین تقویت خواهد شد. بهعنوان اولین گام در تقویت مهارت مذاکره باید از سبک مذاکرهی خود و سطح آن آگاه شوید. برای این کار میتوانید از تست مذاکره پیره استفاده کنید. این تست به شما کمک میکند سبک مذاکرهی خود و انواع سبکهای مذاکره را شناخته و با توجه به شرایط حاکم بر مذاکره بهترین انتخاب را داشته باشید.
پنج راهکار طلایی برای مذاکرهی موفق با کودکان
-
هدف از مذاکره را فراموش نکنید
والدین اغلب در خانه و در مقابل کودکان گرفتار احساسات و بازی قدرت میشوند و درنتیجه هدف از مذاکره را از یاد میبرند. بگذارید با یک مثال ادامه دهیم. پدر و مادری بر سرخوردن سبزیجات با کودک خود توافق کردهاند. اما کودک اعلام میکند قصد خوردن سبزیجات را ندارد. در این لحظه کشمکشی بینتیجه بر سر اینکه چه کسی حرفش را به کرسی بنشاند شکل میگیرد. بهجای ورود به این بازی بینتیجه بهتر است از هدف اصلی دور نشوید و راهحلهایی خلاقانه برای متقاعد کردن کودک ارائه دهید.
-
بیشتر سؤال کنید
هیچکس بهتر از والدین، فرزندش را نمیشناسد. اما این حرف به معنای چشمبسته حدس زدن نیت و رفتار فرزندان نیست. در هر موقعیت ارتباطی، سؤال کردن یکی از بهترین روشها برای نزدیکتر کردن مدلهای ذهنی است. متأسفانه والدین در مذاکره با کودکان از مرحلهی سؤال کردن میگذرند و چرایی خواستههای آنها را نمیپرسند. در این مرحله پدر و مادرها وارد کشمکشی با کودکان شده که اغلب در آن شکست میخورند. بنابراین خوب است با پرسیدن سؤال و یا طراحی یک بازی از علت اصرار کودک مطلع شوید و بعد گفتوگو کنید.
کلینیک مغز و اعصاب نورون اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید.
-
خونسردی خود را حفظ کنید
شاید مخربترین رفتار والدین در زمان مذاکره با کودکان، از کوره دررفتن باشد. ممکن است رفتار یا اظهارنظر فرزندتان شما را عصبانی کند و کنترل خود را از دست بدهید. در این حالت قبل از نشان دادن هر واکنشی به مکانی دیگر رفته تا اندکی به حالت آرامش برگردید.
-
گزینههای متعدد داشته باشید
مشکل بسیاری از والدین لجبازی کودکان و اصرار بیشازحد بر خواستههایشان است. برای حل این مشکل، میتوانید گزینههای متعددی را مطرح کنید. این گزینهها میتوانند موردپسند هر دو طرف مذاکره باشند. در این حالت، هم حق انتخاب به فرزندتان میدهید و هم کنترل خود را بر اوضاع حفظ میکنید.
-
با رویکردی مشخص به مذاکره با کودکان بروید
مذاکره با کودکان مانند یک بمب خاموش است. کوچکترین اشتباه شما باعث باخت در این گفتوگو خواهد شد. شما در مذاکره با فرزندتان باید بدانید چه زمانی گفتوگو کنید و چه زمانی کنار کشیده و وارد بازی احساسی او نشوید. اتخاذ رویکرد درست در هر زمان و مکان به سن کودک و شرایط روحی او بستگی دارد. شما با توجه به این شرایط باید تصمیم بگیرید مصالحه کنید یا اینکه مذاکره را با قاطعیت بیشتری پیش ببرید.
کلینیک مغز و اعصاب نورون اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید.
جهت اطلاع بیشتر در کانال تلگرام کلینیک مغز و اعصاب نورون اصفهان عضو شوید.
مطالب پیشنهادی کلینیک تخصصی مغز و اعصاب نورون (کلینیک مغز و اعصاب اصفهان):
راهکارهای اثربخش برای کنترل هیجانات منفی (۱)
راهکارهای اثربخش برای کنترل هیجانات منفی (۲)