نوشته ها

سه تمرین ساده برای افزایش تهویه و بهبود عملکرد ریوی
سه تمرین ساده برای افزایش تهویه و بهبود عملکرد ریوی
عدم تخلیه کامل و مشکلات ریوی یکی از عوارض بیماران دچار اختلال حرکتی وکم تحرک است که با سه تمرین ساده زیر میتوان از آن پیشگیری نمود:
تنفس عمیق ساده
که تهویه را بهبود بخشیده به کاهش رکود ترشحات در ریه کمک می کند و از عوارض پیشگیری می کند
شخص در وضعیت راحت قرار بگیرد و با یک دم عمیق از طریق بینی قفسه سینه را بالابیاورد تا انتهای دنده ها به طرف بالا حرکت و اجازه حداکثر دم را فراهم می کند بازدم خیلی خیلی آهسته از طریق دهان انجام شود .
تنفس شکمی یا دیافراگمی :
با آهسته نمودن تنفس باعث می شود که آلوئولهای(حبابچه های ریوی) بیشتری باز شده. و تبادل گازی بهتر صورت گیرد در نتیجه به اتساع و تهویه قاعده ریه کمک میکند. شخص در حالت نیمه نشسته و راحت یا خوابیده به پشت قرار گیرد. که این کارموجب انقباض کامل و شل شدن دیافراگم می شود .یک دست را روی شکم و یک دست را روی ناحیه وسط سینه قرار دهد. از طریق بینی نفس عمیق بکشد اجازه دهد ریه ها کاملا پر شود و قفسه سینه حرکت نکند ، نفس را تا سه شماره نگه دارد .
سپس در حالی که عضلات شکم را سفت نموده و شکم را با دست به طرف داخل و بالا فشار دهد. باز دم را به آهستگی انجام دهد با این کار فشار داخل برونش (ریه ها) را افزایش میدهد. کلاپس (روی هم قرار گرفتن)راههای هوای کوچک را به حداقل میرساند. و امکان بازدم کامل را فراهم میسازد.
این تمرین را چندین بار در روز بمدت ۱دقیقه یا ۱۵بار به طوری که بعد از هر ۵تنفس یک استراحت کوتاه داشته باشید انجام دهید.
تنفس با لبهای جمع( لب غنچه ای) :
با افزایش زمان بازدم، از طریق افزایش فشار هوا موجب پیشگیری از کلاپس برونشیال و به دام افتادن هوا می گردد. شخص در وضعیت نشسته و راحت که موجب کاهش فشار ارگانهای شکم به دیافراگم شده و فضای بیشتری برای اتساع ریه ایجاد می شود، قرار گیرد. از طریق بینی یک دم عمیق کشیده در حالی که همزمان تا۳شماره به آرامی می شمارد. سپس لب ها را جمع نموده و مانند سوت زدن ،به آهستگی و یکنواخت بازدم را با لب جمع شده در ۶ ثانیه انجام دهد این تکنیک را در هر بار ۸ تا ۱۰ بار تکرار نمایید.
برای مشاهده پیج اینستاگرام مرکز تخصصی مغز و اعصاب نورون اصفهان کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی :
روشهای برای فرار از سردردهای روزانه
تشنج پایدار ( استاتوس اپیلپتیکوس)
افسردگی چیست وعلائم افسردگی کدام است؟