نوشته ها
درمان اختلالات روانپزشکى با نوروفیدبک
کدام اختلالات روانپزشکى با نوروفیدبک قابل درمان است؟
نوروفیدبک یک روش درمانی برای دریافت پسخوراندهای عصبی است . در این روش با استفاده از تکنیک های رفتار درمانی ، شرکت کننده نحوه اثرگذاری بر فعالیتهای مغزی را فراگرفته و می تواند باعث بهبود در فعالیت های خود تنظیمی خویش، شود.
از این روش درمانی برای درمان سردرد، افسردگی ، اختلالات خواب ، مشکلات ویژه یادگیری ، اختلال کم توجهی – بیش فعالی و همچنین بهبود فعالیت ورزشکاران ، هنرمندان و دانشجویان استفاده می شود .
همچنین در برخی مقالات گفته شده که می توان با این روش درمانی، کارکرد مراجع را برای افزایش مهارت هایی همچون نواختن آلات موسیقی، تغییر داد .
تاثیر نوروفیدبک بر بیش فعالی
یکی از اختلال هایی که امروزه نتایج بسیار نویدبخشی را در درمان با نوروفیدبک نشان می دهد ، اختلال کم توجهی – بیش فعالی است .
در این اختلال شرایطی ایجاد می شود که انتقال دهنده های عصبی کافی تولید یا استفاده نمی شوند که خود این امر مسبب ارتباطات ناموثر بین نورون ها می شود .
فرآیند اثرگذاری نوروفیدبک براساس شرطى سازی کنشگر است .
در واقع ، در این روش درمانی ، زمانی که نورون ها با یکدیگر ارتباط برقرار کنند یا به بیان دیگر سریع تر شلیک کنند ، به مراجع پاداش داده می شود .
نوروفیدبک با آسان سازی ارتباطات نورونی ، رویکرد های دارویی را که در آن محرک زا ها باعث سهولت در تبادل انتقال دهنده های عصبی می شوند ، شبیه سازی می کند .
2 دیدگاه در “درمان اختلالات روانپزشکى با نوروفیدبک”
با سلام و احترام:
اول از همه از متونی که در سایت گذاشته می شود، سپاسگزارم. چون از مراجعین کلینیک هستم معمولا متونی که برایم جلب توجه می کند را می خوانم. تحصیلاتم در حوزه علوم پزشکی نیست ولی گاهی مواردی می بینم که ترجیح می دهم بنویسم تا در صورت صلاحدید اعمال شود. البته مواردی که می نویسم شاید خیلی پیش پاافتاده به نظر برسد ولی از نظر زبانشناختی خیلی مهمند. شخصا دوست دارم در متون از واژه هایی استفاده شود که بار منفی کمتری به ذهن خواننده متبادر شود.
۱. در مورد این مطلب در تیتر از عبارت “اختلالات روانی” استفاده شده است که به نظر بنده خواننده بهتر است با عبارت “اختلالات روانپزشکی” جایگزین شود. عبارت “اختلالات روانپزشکی” علمی تر و مثبت تر است.
۲. در متن از برخی بیماریها نام برده شده است که می توان برای آنها از نوروفیدبک کمک گرفت و در میان آنها از “صرع” نام برده اید. در درجه اول اگر با توجه به تیتر هدف متن اختلالات روانپزشکی بوده است، “صرع” یک اختلال روانپزشکی نیست. این جا سایت یک کلینیک تخصصی مغز و اعصاب است و خوانندگان مطالب آن را حتما قبول می کنند. ترویج این طرز فکر اشتباه که “صرع” یک اختلال روانپزشکی است، می دونید اوضاع اجتماعی مبتلایان را از اینی که هست درب و داغونتر می کنه؟؟؟!!! پس اگر هدف این متن، اشاره به اختلالات روانپزشکی بوده است، لطفا واژه “صرع” را از متن حذف بفرمایید چون صرع اختلال روانپزشکی نیست.
۳. گویا برخی پزشکان از نوروفیدبک برای صرع نیز بهره می گیرند. اگر منظور متن این بوده و از این جهت از صرع نیز نام برده شده است، پس لطف کنید در متن هر جا نوشتید “اختلالات روانی”، آن را تبدیل کنید به “اختلالات” و “روانی” را حذف بفرمایید.
۴. اگر تلاش کنید در متون خود به جای “صرع” از واژه “اپی لپسی” استفاده کنید، خیلی مناسبتر هست. “صرع” واژه بسیار منفی در جامعه هست و از نظر زبانشناختی و پدیده “به گویی” به مبتلایان لطمه می زند. کسی که می فهمه “نوروفیدبک” یعنی چی، “اپی لپسی” هم می فهمه چیه. سپاسگزارم.
پاسخ آقای دکتر کیوان بصیری ، متخصص مغز و اعصاب اصفهان:
با تشکر از دقت و حسن نظر شما. در اسرع وقت اصلاحات انجام میگیرد.
دیدگاه ها بسته شده است.