نوشته ها
بیماری دیستونی چیست ؟
دیستونی
بیمار مبتلا به بیماری دیستونی اسپاسم های عضلانی غیر ارادی و مداوم را تجربه می کند که منجربه حرکات پیچشی یا پرشی و وضعیت غیر معمول بدن می گردد.
دیستونی می تواند هر قسمت از بدن را در گیر کند ،اغلب موارد فقط یک قسمت بدن درگیر می شود .
انواع دیستونی
برخی از انواع شایع بیماری دیستونی عبارت انداز:
●انقباضات عضلانی گردن ،منجر به چرخش و پیچش و کجی غیرطبیعی گردن می گردد ، در اغلب موارد با حرکات تند و پرشی و لرزشی همراه است
●انقباضات عضلانی صورت ، پلک زدن های مکرر و یا انقباضات چشم که به آن بلفارواسپاسم گفته می شود و ممکن است با اسپاسم قسمت های پایینی صورت همراه باشد ک به عنوان سندروم meige شناخته می شود وقتی فک و یا زبان تحت تاثیر قرار گیرد به آن دیستونی ارومندیبولار گفته می شود.
●اسپاسمودیک دیسفونی یا دیستونی طناب صوتی،بیماران دارای صدای خشن یا گرفته می شوند .
دیگرمناطق مبتلا عبارت انداز:
دست و پا ،زمانی که دست درگیر باشد درفعالیت های خاص مانند نوشتن یا نواختن آلات موسیقی بروز می کند که به آن دیستونی task specific یا وابسته به عمل خاص می گویند.
علت دیستونی چیست؟
علل مختلفی برای دیستونی وجود دارد ،برخی افراد ژن عامل دیستونی رابه ارث برده اند ، برخی به دلیل آسیب مغزی ،عفونت و یا قرارگرفتن در معرض دارو یا مواد شیمیایی به دیستونی مبتلا گردیده اند.
داروهای بیماری دیستونی
داروهایی که معمولااستفاده می شوند عبارتنداز:
۱)آنتی کولینرژیک ها
۲)بنزودیازپین ها
۳)باکلوفن
۴)شل کننده های عضلانی
۵)تزریق بوتوکس،ممکن است در برخی افراد مبتلابه دیستونی موثر واقع شود،این تزریق باید توسط متخصص انجام گردد . تزریق سم بوتوکس به طور موقت باعث ضعف عضلات درگیر و از بین بردن انقباضات و اسپاسم می شود.