نوشته ها
نقش ژنتیک در صرع چیست ؟
صرع بیماری است که اغلب در خانواده ها تکرار می شود و در واقع تحقیقات نشان می دهد برخی از سندروم های صرع به طور کامل توسط ژنتیک تعیین می شوند و در سایر سندروم ها ژن عامل بسیار مهمی محسوب می شود، همچنین برخی شرایط متابولیک ارثی نیز احتمال تشنج را افزایش می دهد، همانطور که برخی اختلالات کروموزومی این احتمال را افزایش می دهند.
آیا صرع بیماری ارثی است ؟
ژنتیک در بسیاری انواع صرع نقش زیادی دارد، به نظر می رسد آستانه تشنج احتمالا توسط ژنتیک تعیین می شود، اگر پدر یا مادر دچار صرع آیدیوپاتیک باشد به احتمال ۹ تا ۱۲ درصد شانس ابتلا به صرع را خواهد داشت.
اگر یکی از فرزندان خانواده به صرع مبتلا باشد این احتمال در برادران و خواهران آن کودک بیشتر خواهد بود.
اگر یکی از قل ها در دو قلوی یکسان دچار صرع باشد به احتمال بیشتری آن دیگری هم دچار همین بیماری است و نیز کودکانی که از مادران مصروع به دنیا می آیند احتمال بیشتری برای بیماری نسبت به کودکانی دارند که ژن صرع در پدران آنها است.
کدام سندورم های صرعی با اختلالات ژنتیکی مرتبط هستند
اختلالات ژنتیکی می توانند تنها موجب صرع شوند و یا می توانند یک سندروم با تعدادی از اثرات مختلف بر ارگانها و عملکرد بدن از جمله صرع شوند.
جهش های ژنتیکی و به ارث رسیدن بیماری صرع یک موضوع پیچیده است، دو کودک با جهش ژنتییکی مشابه و یا متفاوت ممکن است یک بیماری صرع ایجاد کنند، دو نفر از یک خانواده با جهش های ژنتیکی مشابه ممکن است دچار صرع شوند ولی اثرات در هر فرد ممکن است متفاوت باشد.
بعلاوه برخی از تغییرات ژتنیکی به صورت ارثی ایجاد نمی شوند بلکه در اثر جهش های ژنتیکی جدید ایجاد می شوند، برخی از نمونه های سندروم صرع ممکن است ناشی از اختلالات ژنتیک باشند، در اینجا نمونه هایی از این زمینه های ژنتیکی آورده شده.
اگر فردی در خانواده دچار صرع شد
اگر شما و یا فردی در خانواده دچار صرع شده لزوما به این معنی نیست که در تشکیل خانواده و ازدواج مشکلی وجود داشته باشد ولیکن لازم است تا برخی موارد مد نظر قرار بگیرند
بارداری در افراد مصروع (بارداری بیماران صرع)
بسیاری افرادی که دچار صرع هستند دارای فرزند و یک زندگی عادی هستند و اینکه شخصی دچار صرع باشد به این معنی نیست که بارداری برای او سختر از دیگران باشد ولیکن به هر شکل بیماری و اضطراب ناشی از آن و یا مصرف داروها و تشنج در این دوران ممکن است بر روی شروع و خواست خانواده برای بارداری تاثیرگذار باشد.
یک نکته اینجاست که برخی از داروهای ضد صرع می توانند باعث تاثیراتی بر روی میزان اسپرم در مردان و در نتیجه قدرت باروری آنها شوند.
برخی از زنان با بیماری صرع دچار قاعدگی نامنظم هستند و یا مستعد ابتلا به بیماری سندروم پلی کیستیک که از موارد شایع در عدم باروری به حساب می آید هستند، به عنوان یک عارضه منفی در این زنان احتمال چاقی و افزایش وزن نیز وجود دارد.
این شرایط یعنی سندروم پلی کیستیک در زنان و همچنین کاهش اسپرم در مردان قابل درمان هستند ولیکن باعث مشکل تر شدن روند باروری و بارداری می شوند.
یک نکته بسیار مهم برای بارداری در بیماران صرع
درست است که داروها ممکن است روند بارداری شما را با کمی مشکل رو به رو کنند ولی این مسئله را فراموش نکنید که هرگز بدون مشورت با پزشکتان (متخصص مغز و اعصاب) داروهای ضد تشنج را قطع و یا دوز مصرفی آن ها را تغییر ندهید.
بیماری صرع ممکن است باعث کاهش تمایلات جنسی و همین طور ناتوانی جنسی در مردان شود، این مشکلات می تواند ناشی از افسردگی اضطراب و یا برخی از عوارض جانبی داروهای ضد صرع باشد.
هر دو مسئله عنوان شده به عنوان یک عارضه شایع در بیماران صرع پیچیده فوکال در لوب تمپورال بررسی می شوند زیرا این ناحیه از مغز درگیر در مسائل جنسی است، به هر حال زمانی که بیمار مصرع بخواد نیتی برای بارداری و بچه دارشدن داشته باشد بایست زیر نظر یک پزشک متخصص مغز و اعصاب قرار بگیرد و با توجه به آزمایشاتی که انجام می دهد و نتایج آنها میزان مصرف دارو را تغییر داده و نهایتا به این کار اقدام کند. آ
تماس با ما:
تلفن تماس
تلفن: ۰۳۱۳۶۲۵۸۵۷۵
دسترسی به ۹ خط تلفن مرکز تنها با یک شماره
پیامک: ۰۹۳۶۳۸۱۲۷۵۰کانال تلگرام: neuronclinic@
صفحه اینستاگرام: neuronclinic.ir
آدرس مرکز:
اصفهان، خیابان محتشم کاشانی، نبش بن بست۳۴